• Hore Hronom, dolu Hronom

          • 1. ročník umeleckej súťaže

            V piatok  17.6.2022 sa 2 žiaci zo 7.C,  Hanka Gubáňová a Jakub Bubelíny, spolu s triednou p. učiteľkou zúčastnili v Telgárte na slávnostnom oceňovaní výhercov v rámci 1. ročníka súťaže Hore Hronom, dolu Hronom. Súťaž organizovala ZŠ v Telgárte a žiaci sa mohli zapojiť v nasledovných okruhoch: literárna tvorba, výtvarná tvorba, komiks, fotografická tvorba. Podujatie začalo prehliadkou všetkých prác vystavených v ZŠ Telgárt, spojenou s bohatým občerstvením pre žiakov aj pedagógov. Potom nasledovalo slávnostné vyhodnotenie pri Kolibe v  Ski Telgárt, kde odborná porota vyhlásila tých najlepších a odovzdala hodnotné  ceny. Konkurencia bola veľká, do súťaže sa zapojilo množstvo ZŠ, ŠZŠ aj ZUŠ z nášho regiónu. Aj napriek tomu sa nám podarilo uspieť. Obaja naši žiaci získali rovnako vo svojej 3. kategórii (žiaci 7.-9. ročníka) krásne 2. miesto. Hanka za literárnu tvorbu – poéziu (báseň Vyznanie Hronu) a Jakub za fotografickú tvorbu (Hron a jeho okolie). Gratulujeme našim šikovným žiakom, prajeme im aj naďalej veľa tvorivých síl, nápadov a zároveň ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

          • MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA V MASWRESTLINGU

          • ÚSPECH NAŠICH ŽIAKOV

            V piatok, dňa 10.6.2022 sa výber našich žiakov 2.stupňa s pánom učiteľom Mgr. Martinom Högerom zúčastnil majstrovstiev Slovenska v Maswrestlingu v Banskej Bystrici.

            Jedná sa o silovú súťaž v pretláčani pomocou dreveného kolíka. Táto súťaž je novinkou tohto školského roka, preto sme sa rozhodli že sa zapojíme do tejto súťaže. Pre našich žiakov to bola premiéra súťažiť so žiakmi, ktorí sa tomuto športu venujú aj na vyššej úrovni. No skvelá reprezentácia našich žiakov a ich neskutočne odhodlanie a chuť športovať priniesla svoje ovocie. Naši žiaci druhého stupňa v jednotlivých kategóriách získali dve prvé , jedno druhé a dve tretie miesta.

            Krásna bilancia v športe, ktorý je pre nás stále len novinkou.

            Všetkým zúčastneným žiakom gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy.

            Ste skvelí, ešte raz veľké ďakujeme!

          • ŽIACKA ANKETA O TOP UČITEĽA ŠKOLY

          • VYHODNOTENIE

            V tomto školskom roku sme sa odhodlali k trošku odvážnemu činu. Inkluzívny tím vedený Mgr. Radkou Kohútikovou pripravil a zrealizoval žiacku anketu. Žiaci v nej hlasovali za TOP učiteľa alebo učiteľku na našej škole. Okrem toho v ankete mohli vyjadriť svoj názor na našich učiteľov, oceniť a ohodnotiť ich.

            Niektorí z nej mali obavy, tie však neboli opodstatnené.

            Žiaci o pedagógoch napísali krásne a zaujímavé veci, vďaka ktorým sme sa dozvedeli, čo si na učiteľoch najviac vážia a čo oceňujú.

            Dozvedeli sme sa, že si najviac vážia ľudskosť pedagóga.

            Máme na škole pánov učiteľov a učiteľky, ktorí žiakov pochopia, zasmejú sa s nimi, zapoja sa do hry, odfotia sa s nimi na karnevale, nekričia na nich, dozvedeli sme sa, kto ich pochopí, porozpráva sa s nimi, komu môžu dôverovať.....

            Žiaci si veľmi vážia, keď sa im pani učiteľky venujú po vyučovaní a individuálne im dovysvetľujú učivo. Ocenili doučovanie, ktoré pre nich v škole robíme... Vážia si, keď im dáme možnosť opraviť si zlú známku.

            Možno sú to drobnosti, ktoré robíme prirodzene, ale vedzte, že práve tieto maličkosti si žiaci veľmi vážia.

            Ďalej žiaci ocenili učiteľov, ktorí vedia dobre vysvetliť učivo, tak, že to všetci pochopia, učiteľov, ktorí ich dokázali niečo naučiť aj cez počítač....

            Veľmi radi spomínajú na mimoškolské aktivity, ktorých bolo žiaľ málo – spomínali zážitky z výletu na vyhliadkovú vežu a z karnevalu. Dozvedeli sme sa aj zaujímavosti, napríklad sme zistili kto z pedagógov má rád klobásy, kto rozdáva korálky, s kým boli super on-line hodiny, kto žiakov vie pochopiť, s kým je zábava, kto sa smeje na ich vtipoch...

            Zaujímavé je, že každý z pedagógov v našej škole je pre niekoho najlepším učiteľom, najlepšou učiteľkou.

            Anketu sme vyhodnotili na slávnostnej pedagogickej rade usporiadanej pri príležitosti Dňa učiteľov. Pre každého z pedagógov náš inkluzívny tím pripravil diplom, na ktorom sú slová žiakov, ktorých učia.

            Každý dostal svoje ocenenie, ale jeden pedagóg bol predsa len TOP. Stala sa ňou pani učiteľka, ktorá získala najviac hlasov v 5 kategóriách zo 7:

            najlepšia učiteľka,

            učiteľka, ktorú majú žiaci najradšej,

            učiteľka, na ktorú sa najviac tešia,

            najlepšia online učiteľka,

            učiteľka, ktorej predmet je najzaujímavejší.

            Je to pani učiteľka, na ktorej si žiaci cenia, že sa ich opýta ako sa majú, keď sa spolu stretnú. TOP učiteľkou na našej škole sa na základe žiackej ankety stala Pani učiteľka SILVIA KÁNOVÁ! Ocenenie a poďakovanie dostala nielen od vedenia školy, ale za rodičov aj od predsedníčky Rady rodičov.

             

            JEDNOTLIVÉ KATEGÓRIE A ICH "VÍŤAZI":

            1. najlepšia učiteľka

            1. Mgr. Silvia Kánová 
            2. Mgr. Veronika Giertlová 
            3. Mgr. Anna Rybošová 

            2. mám najradšej

            1. Mgr. Silvia Kánová
            2. Mgr. Veronika Giertlová
            3. Mgr. Martin Höger

            3. najlepší on-line učiteľ

            1. Mgr. Silvia Kánová 
            2. Mgr. Veronika Giertlová 
            3. Mgr. Alena Majerníková

            4. najviac sa teším na...

            1. Mgr. Silvia Kánová 
            2. Mgr. Matin Höger
            3. Mgr. Anna Rybošová

            5. má najzaujímavejšie hodiny

            1. Mgr. Silvia Kánová 
            2. Mgr. Alena Majerníková
            3. Mgr. Ľubica Gádošiová 

            6. je najzábavnejší učiteľ

            1. Mgr. Anna Rybošová 
            2. Mgr. Ľubica Gádošiová 
            3. Mgr. Janka Laubertová

            7. komu najviac dôverujem

            1. Mgr. Zuzana Pavlínyiova
            2. Mgr. Veronika Giertlová
            3. Mgr. Silvia Kánová

            GRATULUJEME A TEŠÍME SA, ŽE NAŠI ŽIACI VEDIA OCENIŤ SVOJICH PEDAGÓGOV!
            Vážime si ich podporu a porozumenie. Veď aj učiteľ je len človek. :)

          • MÁJ V ŠKD

          • Sviatok má dnes moja mama,

            malý darček len jej dám,

            zaspievam jej pieseň krátku,

            mama moja, rád ťa mám.

            Veľkú lásku k mamičkám preukázali aj naše deti z ŠKD, ktoré sa s radosťou pustili do výroby darčekov, pozdravov pre svoje mamy ku Dňu matiek. S deťmi sme vytvorili aj nové básničky, pesničky, v ktorých deti vyjadrili veľkú vďaku svojim mamičkám. Deti mali v mesiaci máj radosť aj z Dňa mlieka (17.5.2022), v rámci ktorého mali možnosť ochutnať výrobky z mlieka a každé oddelenie si vyrobilo svoju vlastnú veselú kravičku. Pekné počasie nám umožnilo aj dlhší pobyt v prírode, ktorý sme využili na poznávanie rastlín a tvorbu herbárov. V rámci mesiaca máj sme navštívili aj dopravné ihrisko, na ktorom nás páni policajti poučili o bezpečnom správaní sa na ceste. Deti mali možnosť si zopakovať dopravné značky, obzrieť si policajné auto a vyskúšať si bezpečnú cestu na kolobežkách pod dohľadom policajtov a pani vychovávateliek. Deti s pani vychovávateľkami vyrobili rôzne výrobky na MDD na predajné trhy, ktoré sa uskutočnili na námestí. S deťmi sme zavítali aj do rozprávkových krajín, kde nám pri čítaní rozprávok robili spoločnosť známi rozprávkari ako Pavol Dobšinský, H.CH. Andersen, Jozef Cíger Hronský a mnoho ďalších významných autorov, ktorí venovali svoju tvorbu najmä detskému čitateľovi.

          • ROVESNÍCKE VZDELÁVANIE

          • 7.C učí 2.B

            V rámci rovesníckeho vzdelávania dnes navštívila trieda 7.C mladších kamarátov z 1. stupňa – žiakov 2.B triedy. Témou hodiny bol WESTERN. V úvode siedmaci v krátkosti priblížili žiakom tento žáner a pojmy, ktoré s ním súvisia, ako napr.: Indiáni, kovboji, divoký západ a taktiež zaznelo aj meno Karl May. Deti sa dozvedeli, že to bol najznámejší nemecký autor westernových diel o Winnetouovi. Nasledovala aktivita – vyrob si indiánsku čelenku aj s netradičným indiánskym menom. Starší žiaci sa so svojimi mladšími zverencami pustili do práce a spoločne vytvorili krásne a originálne čelenky. A aby sme sa v závere hodiny trošku rozhýbali, všetci sme si zahrali známu hru „Na sochy“ , pri ktorej sme  si zatancovali na country pesničku.  Druháčikov čakala za ich šikovnosť a aktivitu sladká odmena. Ďakujeme všetkým žiakom za ich snahu, aj pani učiteľkám za zorganizovanie tohto milého stretnutia.

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          • Celoslovenské kolo

            V piatok 3.júna sme sa plní očakávaní vybrali do Šale na celoslovenské kolo v umeleckom prednese slovenskej povesti. Naša žiačka Nelka Giertlová z 5.C so svojou povesťou Víly zo Súľovského vodopádu úspešne prešla okresným a krajským kolom a práve v tento deň na ňu čakala veľká výzva- popasovať sa s ďalšími siedmimi víťazmi krajských kôl z celého Slovenska. Výkony súťažiacich v 2. kategórii boli vyrovnané, žiaci sa veľmi pekne pohrali s textami a ich prednesy boli naozaj umeleckým zážitkom. Aj keď sme sa neumiestnili na prvých troch miestach, na dobrom pocite a nálade nám to neubralo. Organizátori podujatia si uctili každého súťažiaceho, učiteľa a rodiča za úsilie, ktoré vynaložili pri príprave. Máme za sebou novú skúsenosť, ktorá nás namotivovala, inšpirovala a naštartovala do ďalších rokov. Máme šikovných žiakov a veríme, že sa do Šale opäť (už štvrtýkrát) vrátime. Nelke ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Medzinárodný deň detí

          • Dnes mali všetky deti svoj sviatok a aby ho prežili čo najkrajšie, o to sa v škole postarali pani učiteľky. Pripravili si veselý program, kde deti súťažili, kreslili na chodník, pochutnali si na zmrzlinke, navštívili knižnicu, či športovali na kolobežkách a kolieskových korčuliach,.....  Úsmevy na tvárach našich detí bola pre nás najväčšia odmena.

          • Malý princ

          • Štátna opera Banská Bystrica

            Dnešný posledný májový deň sa pre žiakov 8.A, 8.B a 8.C niesol v duchu hlbokého kultúrno-umeleckého zážitku. Dopoludnia sme sa zúčastnili na opernom spracovaní diela Malý princ v Štátnej opere v Banskej Bystrici. Toto detské hudobno-dramatické dielo s podnadpisom „magická opera“ je zhudobnením najvýznamnejšieho rozprávkového príbehu modernej literatúry, nadčasovej knihy Antoine de Saint-Exupéryho z roku 1943. Žiaci si takto mohli nielen pripomenúť krásne myšlienky tohto diela, ktorému sa venovali na hodinách literatúry, ale tiež ho porovnať s knižným alebo televíznym spracovaním. Všetci odchádzali z predstavenia nadšení a aj so sladkosťou – cukríkmi, ktorými nás po predstavení zasypali samotní herci.

          • LETNÁ ŠKOLA PREDŠKOLÁKA, 14. ročník

          • JEDINEČNÝ PROJEKT, KTORÝ VZNIKOL V NAŠEJ ŠKOLE

            Milí rodičia našich budúcich prváčikov!

            Vaše dieťa dosiahlo školský vek a Vy ste ho zapísali do školy na plnenie povinnej školskej dochádzky. Pre uľahčenie jeho nástupu do školy, oboznámenie sa so školským prostredím a skrátením „čakania na školu“ organizujeme v dňoch 25. až 29. júla 2022

                                                                              LETNÚ ŠKOLU PREDŠKOLÁKA.

            Letná škola bude prebiehať v budove Základnej školy Karola Rapoša na Pionierskej ulici č.4 v Brezne. Môžu sa jej zúčastniť všetci predškoláci, ktorí sú zapísaní do 1. ročníka našej základnej školy. O Vaše dieťa sa postarajú kvalifikované pani učiteľky základnej školy, ktoré pre nich pripravili zaujímavý týždenný program.

            Harmonogram dňa:

            8.00 – 8.35 hod. – 1. aktivita

            8.40 – 9.15 hod. – 2. aktivita

            9.15 – 9.30 hod. – desiata

            9.30 – 10.05 hod. – 3. aktivita

            10.10 – 10.45 hod. – 4. aktivita

            10.50 – 11.25 hod. – 5. aktivita

            11.30 – 12.00 hod. – hygiena, obed

            Po obede v školskej jedálni môže ísť predškolák domov alebo bude pokračovať v činnosti v materskej škole. (Prosíme, dohodnite sa s pani učiteľkami v MŠ.)

            Letná škola predškoláka je bezplatná, platí sa len za desiatu a obed - poplatok vo výške ako v materskej škole.

            Záujem o letnú školu nahláste, prosíme Vás, v našej materskej škole, resp. v našej základnej škole (Mgr. Skačanová, tel.: 611 70 14; 0908 224 017) najneskôr do 10.06.2022.

            Všetky informácie nájdete TU: Informacie_LSP(1).pdf​​​​​​​  alebo v edupage - správe svojho predškoláka. Tešíme sa na Vás!

          • Deň mlieka

          • 19.5.2022 mali naši žiaci 1.stupňa zážitkové učenie. Pri príležitosti Dňa mlieka ich navštívili zamestnanci Breznianskej mliekarne Agravital spolu s množstvom mliečnych dobrôt - ich výrobkov. Ing. Peter Lukáč zaujal svojím pútavým rozprávaním všetkých žiakov. Priblížil im slovom aj obrazom výrobu mliečnych výrobkov, ktoré Breznianska mliekáreň produkuje aj na našu školu. Na záver všetkých žiakov čakala ochutnávka. A o tom, že im chutilo, svedčali prázdne misy a biele fúzy nad úsmevmi od chutného a zdravého mliečka.

          • Medzníky 2. svetovej vojny

          • 19.5. sa uskutočnil ďalší ročník dejepisnej súťaže Medzníky 2. svetovej vojny. Našu školu reprezentovalo 3- členné družstvo zložené zo žiakov 9.B triedy- Sára Tokárová, Matúš Kalman a Viktor Siman. V tvrdej konkurencii základných škôl z okresu Brezno obsadili krásne 3. miesto, od 2. ich delil čas, kedy test odovzdali. Súťaž organizoval Zväz protifašistických bojovníkov. Našim žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Exkurzia na súde

          • Dnes 19.5. naši deviataci navštívili Okresný súd Brezno. Vedomosti získané na hodinách OBN videli v praxi na súdnom pojednávaní v trestnej veci krádeže . Po vynesení rozsudku nám pán sudca venoval svoj čas a odpovedal na zvedavé otázky ohľadom súdneho pojednávania , ale aj svojej profesie a iných pojednávaní .

          • Prijímacie skúšky do športovej triedy - gymnastika, hokej

          • 19.5.2022 

            Prijímacie skúšky do športovej triedy so zameraním na športovú gymnastiku a ľadový hokej

            19. 5. 2022 sa uskutočnia prijímacie skúšky pre budúcich piatakov do športovej triedy zameranej na

            • športovú gymnastiku : o 14:00 v telocvični školy

            • ľadový hokej: o 15:00 v areáli Milutína Černáka za budovou školy

             

            Podmienky prijatia do športovej triedy:

            - úspešné zvládnutie všeobecno - pohybových testov

            - dobré výchovno – vyučovacie výsledky

            - slušné, športovo korektné správanie

            Prosíme záujemcov, aby prišli na určené miesto spolu s rodičmi a doniesli si športové oblečenie, športovú obuv, prípadne niečo na občerstvenie.

          • APRÍL V ŠKD

          • Vďaka deťom z ŠKD sa priestory našej školy pred veľkonočnými sviatkami zaplnili veľkonočnými zajačikmi, kuriatkami, kraslicami a množstvom ďalších výrobkov, ktoré tvorili veľkonočnú výstavu prác detí z ŠKD. V rámci prípravy pred Veľkou nocou sme sa venovali aj veľkonočným zvykom a tradíciám, ktoré tvoria neodmysliteľnú súčasť týchto sviatkov jari. V jednotlivých oddeleniach sme sa venovali aj environmentálnym témam a každé oddelenie vytvorilo svoj vlastný plagát ku Dňu Zeme, ktorý sme si pripomenuli 22. apríla. Deti mali možnosť využiť svoje vedomosti aj v praxi a s veľkou radosťou zobrali do rúk rukavice, vrecia, hrabličky a vyzbierali odpad v areáli školy, čím prispeli k udržaniu pekného, zdravého a bezpečného prostredia, v ktorom trávia množstvo času pri rozmanitých pohybových aktivitách. 28.apríla sme si spolu s deťmi rozprávali o  Dni narcisov a vyrobením narcisu, ktorý je symbolom nádeje a spolupatričnosti, sme si pripomenuli  a dali najavo všetkým, ktorí bojujú s rakovinou, že chceme stáť pri nich a bojovať s nimi. Posledný aprílový týždeň bol venovaný zdravej výžive, kde sa deti dozvedeli o dôležitosti ovocia a zeleniny v našom organizme, pripravili a ochutnali rôzne zeleninové šaláty a nátierky.

          • FUTBALOVÉ SÚŤAŽE

          • žiakov 1.stupňa

            Týždeň bol bohatý na futbalové súťaže žiakov 1.stupňa.

            4.5. sa konalo okresné kolo McDonald’s Cup
            6.5. sa konal Futbalový turnaj O Pohár generálneho riaditeľa ŽP, a.s.

            McDonald´s Cup je najväčší futbalový turnaj pre žiakov a žiačky 1. stupňa základných škôl. Tento rok sa koná na Slovensku už 22. ročník.

            Do turnaja nastupujú dievčatá a chlapci LEN z 1. stupňa základných škôl v rámci celého Slovenska (U10 – nar. 1.9.2009 a mladší, pričom musia spĺňať obidve kritériá). Účasť dievčat v každom družstve bude aj počas 22. ročníka povinná. Družstvá hrajú v počte hráčov 4 + 1, pričom na hracej ploche počas zápasu MUSÍ BYŤ VŽDY 1 DIEVČA.

            Naši žiaci 1. stupňa sa umiestnili v okresnom kole na treťom mieste. Do školy doniesli diplom a pohár, dostali vecné ceny.

            Takto odohrali zápasy:

            ZŠ Karola Rapoša 2:4 ZŠ Čierny Balog
            ZŠ Karola Rapoša 7:2 ZŠ Mazorníkovo
            ZŠ Karola Rapoša 11:4 ZŠ Polhora
            ZŠ Karola Rapoša 1:1 ZŠ Pionierska 2

             

            Futbalový turnaj O Pohár generálneho riaditeľa ŽP, a.s.

            V piatok 6.5. sa odohrali úvodné zápasy v troch skupinách na ihriskách Podbrezová-Skalica a Brezno-Pionierska 2. Tento turnaj organizuje FK Železiarne Podbrezová a.s. a Nadácia ŽP a.s. pod záštitou predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa Železiarne Podbrezová a.s. Ing. Vladimíra Sotáka za účelom propagácie zdravia, protidrogovej prevencie a športového rastu žiakov nášho okresu, ako aj nadviazania priateľských vzťahov medzi základnými školami.

            Naši žiaci  boli pridelení do B.skupiny a mali týchto súperov: ZŠ Mazorníkovo, ZŠ Čierny Balog Jánošovka, ZŠ Nemecká a ZŠ Horná Lehota.
            Naši žiaci získali v úvodnom kole turnaja 2.miesto.

            Tu sú výsledky zápasov:

            ZŠ Karola Rapoša 4:1 ZŠ Horná Lehota, M. Auxt, L. Kolenička, L. Kolenička, L. Kolenička

            ZŠ Karola Rapoša 8:2 ZŠ Mazorníkovo, M. Auxt, M. Auxt, L. Kolenička, N. Hasprová, L. Kolenička, L. Kolenička, L. Kolenička, L. Kolenička

            ZŠ Karola Rapoša 0:3 ZŠ Čierny Balog ---

            ZŠ Karola Rapoša 4:1 ZŠ Nemecká, L. Kolenička, L. Kolenička, L. Kolenička, M. Auxt,

            Našim chlapcom a dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, pánovi asistentovi Rosíkovi za ich dozor, podporu a povzbudzovanie. :)

             

             

          • NEMÉ TVÁRE. VÝKRIKY DO TMY.

          • predstavenie v Štátnej opere v Banskej Bystrici

            Otvorenie kín, divadiel, múzeí, športovísk sme s nadšením uvítali aj na našej škole. Postupne sa vraciame k aktivitám, školským akciám, výletom, ktoré boli pred viac ako 2 rokmi samozrejmosťou.

            Dňa 05. 05. 2022 naši siedmaci a ôsmaci navštívili Štátnu operu v Banskej Bystrici. Vo foyer si mohli vychutnať nielen maškrty z bufetu opery, ale tiež krásu výtvarného umenia na vystavených dielach.

            S veľkým očakávaním sme vstupovali do sály opery, kde na nás čakal viac ako hodinový tanečný príbeh Nemé tváre. Výkriky do tmy. Dielo Dany Dinkovej prostredníctvom hudby, tanca a činoherného umenia verejne odsudzuje javy, ktoré neraz považujeme za normálne. Cez príbeh mladých ľudí rieši vážny spoločenský problém násilia, ktoré je často nenápadne, no deštruktívne prítomné okolo nás. Šikanovanie, fyzické I virtuálne.

             

            ČO HOVORIA NA PREDSTAVENIE NAŠI ŽIACI?

            Po predstavení sa v škole za účasti sociálnej pedagogičky konali besedy so žiakmi. Takto sa vyjadrovali k predstaveniu:

            “Dej nebol zľahčený, ale vyjadroval realitu”. “ Bolo to poučné a zaujímavé”. “Začiatok bol dramatický, ale bolo to nádherne odprezentované herci podali vynikajúci výkon”.“ Prvé divadlo, ktoré nebolo  detské, ale bolo skutočné”. "Agresor si na obeti vybíjal svoje vlastné problémy”. “ Sklamalo ma, že všetci ostatní spolužiaci sa prikláňali k agresorovi, zo strachu, že budú tiež šikanovaní.” “Rodičia mohli obete násilného správania viac emocionálne podporiť, učitelia sa mohli snažiť problém vyriešiť”. “ Je smutné, že sa to deje aj v tejto dobe, no treba sa o tom rozprávať.”

            Hlavným posolstvom tejto vydarenej školskej akcie je, aby sme sa nenechali šikanovať inými a sami nešikanovali ľudí, s ktorými žijeme.

            Ďakujeme za zorganizovanie akcie, bolo to veľmi užitočné a v dnešnej dobe potrebné.

            Pri odchode z opery si urobili pamiatkovú fotografiu.

             

          • Šaliansky Maťko- krajské kolo

          • Dňa 28.4. sa v Zvolenskej Slatine uskutočnilo krajské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Teší nás, že naša žiačka Nelka Giertlová z 5.C úspešne reprezentovala našu školu aj celý okres  a obsadila v II. kategórii 1. miesto. Nelke srdečne blahoželáme a držíme jej palce v celoslovenskom kole!

          • 5.A učí 1.A

          • Rovesnícke vzdelávanie

            Dnes sme v škole zažili vyučovanie inak- piataci učili prvákov. Témou vyučovacej hodiny bolo BÁBKOVÉ DIVADLO. Po úvodnom zoznámení  piataci svojim mladším spolužiakom odovzdali vedomosti o divadle, bábkach, bábkohercoch. Potom sa presunuli do školskej knižnice, kde im zahrali 2 bábkové hry, ktoré si vytvorili a nacvičili na hodinách SJL. Atmosféra bola veľmi príjemná, piataci sa vžili do rolí učiteľov a starších kamarátov a o prváčikov sa príkladne starali. Nakoniec si spolu vytvorili bábky, ktoré si prváci zobrali na pamiatku.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO ŽIAKOV 6. - 9. ROČNÍKA

          • 18. mája 2022

            V zmysle § 150 ods. 5) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, riaditeľka Základnej školy s materskou školou Karola Rapoša, udeľuje 

            dňa 18.5.2022 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 6.-9. ročníka 

            z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania „TESTOVANIE 5“.

            Želáme našim piatakom, aby úspešne zvládli túto prvú vážnu skúšku v nižšom strednom vzdelávaní.

          • TESTOVANIE 5

          • 18.mája 2022

            Žiaci 5. ročníka sa zúčastnia 18. mája 2022 celoslovenského testovania vedomostí. Testovanie 5 sa uskutoční z predmetov matematika slovenský jazyk a literatúra. 

            Všetky pokyny dostanú žiaci od triednych pani učiteliek. V prílohe prikladáme harmonogram testovania.

            Piatakom držíme palce, aby úlohy testov čo najlepšie zvládli.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, 977 01 Brezno
      • 048 611 70 13 - riaditeľka školy 048 611 70 14 - sekretariát 048 611 21 68 - školská jedáleň email školskej jedálne: jedalen.zsraposa@gmail.com 0911 867 020 - mobilný kontakt na školskú jedáleň 048 285 80 25 - materská škola, pracovisko Ul. Nálepkova 50 048 611 45 82 - materská škola, pracovisko Ul. Clementisa 3
      • Pionierska 4 977 01 Brezno Slovakia
      • 45016089
      • 2022436383
      • SK1056000000002036683009
      • SK4656000000002036681003
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje