• OZNAM RODIČOM ŽIAKOV 5.ROČNÍKA

          • 5.5. - PILOTNÉ TESTOVANIE VEDOMOSTÍ ŽIAKOV

             

            Dňa 5.5. sa na našej škole uskutoční pilotné testovanie vedomostí žiakov 5.ročníka zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky. Pilotné overovanie testovacích nástrojov budú priamo v škole zabezpečovať zamestnanci NÚCEM.

            Všetky ostatné pokyny dostanú žiaci od pani učiteliek triednych.

          • ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

          • 2. mája - 20.mája 2022

            Zápis detí do elokovaných pracovísk MŠ Dr.Clementisa 3 a MŠ Nálepkova 50
            sa uskutoční od 02.05. – do 20.05.2022.

            Dieťa sa prijíma na základe žiadosti zákonného zástupcu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa.

            Žiadosť nájdete v čase zápisu v elektronickej podobe v prílohe oznamu, v tlačenej verzii pri vstupných dverách do hlavnej budovy našej školy a pri zástupkyni riaditeľky školy pre materskú školu na elokovanom pracovisku MŠ Dr. Clementisa.

            Vyplnenú prihlášku s údajmi doručte do poštovej schránky v zalepenej obálke s označením „MŠ - zápis“, alebo doneste osobne zástupkyni RŠ pre MŠ na elokované pracovisko MŠ Dr. Clementisa 3.

            Podmienky prijímania:

            • prednostne budú prijaté deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné (dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta, ktorý predchádza začiatku školského roka, od ktorého bude plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole)
            • výnimočne deti od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak sú v materskej škole vytvorené vhodné podmienky a kapacita to bude umožňovať
            • deti, ktorých súrodenec už našu MŠ navštevujú
            • deti s trvalým pobytom v meste Brezno

            Ostatné podmienky prijímania:

            • prednostne dieťa, ktoré nedovŕšilo piaty rok veku do 31. augusta, ale zákonný zástupca dieťaťa požiada, aby bolo prijaté na povinné predprimárne vzdelávanie (tzv. „predčasné zaškolenie“ dieťaťa)
            • deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami len vtedy, ak sú v materskej škole vhodné podmienky
            • deti od troch do päť rokov veku,

            TEŠÍME SA NA VÁS!

          • ZBER PAPIERA

          • 21.4. - 29.4.2022

            Milí rodičia, milí žiaci!

            Oznamujeme Vám, že v našej materskej a základnej škole od 21.04.2022 do 29.04.2022 sa uskutoční ZBER PAPIERA.

            Páni školníci ho od Vás preberú pri zadnom vchode základnej školy (do spojovacej chodby k telocvični) v čase od 7:30 do 15:00 hod. Od stredy bude pristavený aj kontajner, bude sa ukladať priamo do kontajnera.

            Noste prosím čistý a suchý papier previazaný špagátom v balíku s označením mena a triedy. Predmetom zberu sú: noviny, časopisy, zošity, knihy bez tvrdej väzby, listy, kancelársky papier, letáky, katalógy, telefónne zoznamy, baliaci a krepový papier, papierový obal. Kartóny a kartónové krabice treba zviazať zvlášť.

            Viete, že tona nazbieraného a spracovaného papierového odpadu zachráni 2,5 m3 drevnej hmoty???

            Pomôžme teda životnému prostrediu, pomôžme našim lesom, pomôžme aj svojej triede v materskej alebo základnej škole užitočne získať korunky na záverečné aktivity školského roka. Našim cieľom je, aby každé dieťa materskej školy a každý žiak doniesol aspoň 5kg starého papiera! Veríme, že ho splníme! 👏

          • MAREC V ŠKD

          • Marec sa ako mesiac knihy oslavuje už dlhé desiatky rokov. Tento rok nebol výnimkou a deti mali možnosť si knihy nielen čítať, ale si ich aj vyrobiť v podobe leporela. Deti tvorili leporelo na základe vlastných vymyslených rozprávok, ale už aj existujúcich, napr. Kocúr v čižmách. S deťmi sme si pripomenuli, aké je dôležité čítať knihy a nejednu sme aj spoločne prečítali. Okrem kníh sme oslávili aj Deň lesov (21.3.2022) a Deň vody (22.3.2022). Pri príležitosti týchto dní sme sa s deťmi rozprávali o pravidlách správania sa v lese, o dôležitosti vody a vytvorili sme aj spoločné plagáty. Pre prichádzajúcu jar sme vyrobili prvé jarné kvietky a užívali si teplé slnečné lúče na našom školskom ihrisku.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO ŽIAKOV 5. - 8.ROČNÍKA

          • 6.4,2022  - streda

            V zmysle § 150 ods. 5) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, riaditeľka Základnej školy s materskou školou Karola Rapoša, udeľuje 

            dňa 6.4.2022 (streda) riaditeľské voľno pre žiakov 5.-8. ročníka 

            z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania „TESTOVANIE 9“.

            Želáme našim deviatakom, aby úspešne zvládli túto prvú vážnu skúšku pred nástupom na ďalšie štúdium na stredných školách. 

          • SLÁVNOSTNÝ ZÁPIS ŽIAKOV DO PRVÉHO ROČNÍKA

          • STREDA, 6.4. od 13.00 hod. do 18.00 hod.

            Vážení rodičia,

            dovoľte, aby sme vás informovali o podrobnostiach zápisu do prvého ročníka pre školský rok 2022/2023

            Rodič dieťaťa (zákonný zástupca) je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, ak dieťa k 31.8.2022 dosiahne fyzický vek 6 rokov a školskú zrelosť. Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt, prípadne v inej základnej škole, ktorú mu vyberie zákonný zástupca.

            • Do našej základnej školy môžete Vaše dieťa zapísať pomocou elektronickej prihlášky, ktorá bude od 1. apríla 2022 sprístupnená na vyplnenie na webovej stránke našej školy www.zsp4.edupage.org
            • Vyplnenú, vytlačenú elektronickú prihlášku a podpísanú oboma rodičmi môžete priniesť a odovzdať počas slávnostného zápisu, ktorý sa uskutoční 6. apríla 2022 v čase od 13.00 do 18.00 v budove Základnej školy s materskou školou Karola Rapoša na Pionierskej ulici č. 4. V prípade, že nemáte možnosť vyplniť prihlášku elektronicky alebo si ju vytlačiť, môžete ju vypísať priamo na zápise v škole.
            • Ak sa slávnostného zápisu z akýchkoľvek dôvodov nemôžete zúčastniť, prihlášku pošlite  kedykoľvek v čase od 1. apríla do  30. apríla poštou na adresu školy, alebo prineste osobne.
            • Prihláška musí byť podpísaná oboma rodičmi alebo jeden z rodičov splnomocní toho druhého na právne úkony súvisiace s prijatím dieťaťa do základnej školy prostredníctvom formulára, ktorý si môžete stiahnuť TU:  Pisomne-vyhlasenie.docx
            • Na zápis si prineste:
              rodný list dieťaťa, občiansky preukaz a 10 EUR na predpisové zošity do 1. ročníka.​​​​​​​

            Prosíme všetkých o dodržiavanie protipandemických opatrení.

            Ďakujeme za pochopenie!

            Tešíme sa, že môžeme Vás aj našich budúcich prvákov slávnostne privítať v priestoroch našej školy.

            So želaním pevného zdravia, vedenie ZŠ s MŠ Karola Rapoša

            V prípade akýchkoľvek otázok ohľadne zápisu alebo jeho administrácie, neváhajte kontaktovať
            zástupkyňu školy pre 1. stupeň  Mgr. Evu Skačanovú elektronicky: eskacanova@gmail.com 
            alebo na telefónnom čísle 0908224017

          • FEBRUÁR V ŠKD

          • Princezná, maco, kúzelník,

            to nevymyslí hádam nik.

            To len pán Február, ten šašo veľký

            a možno snáď i pani vychovávateľky.

            Kostýmov celá hromada,

            vyberaj rýchlo, kým sa dá!

            Celá hromada fašiangových kostýmov a masiek zaplnila aj priestory našej školy v jednotlivých oddeleniach školského klubu, kde sme si s deťmi užili kopec zábavy. Deti predviedli nádherné a veľkolepé masky, za ktoré boli odmenené diplomami a sladkými drobnosťami. Súčasťou karnevalu boli aj súťaže a tanečná zábava. Fašiangovej veselici predchádzala dôsledná príprava detí na karneval, v rámci ktorej si deti vyrábali rozmanité fašiangové doplnky, škrabošky a nesmeli chýbať ani naši šašovia, ktorými sme si dozdobili oddelenia v školskom klube. S deťmi sme okrem fašiangov oslávili aj sviatok zamilovaných a vyrobili sme milé valentínske pozdravy pre svojich blízkych a kamarátov.

          • Deň otvorených dverí

          • pre rodičov budúcich prváčikov

            Milí rodičia budúcich prváčikov!

            Dovoľte nám pozvať Vás na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ do našej školy.

            Bude sa kobnať 22. a 23.marca 2022. Z dôvodu protipandemických opatrení sa prosím objednajte vopred na telefónnom čísle 0908 224 017 u pani zástupkyni pre 1.stupeň Mgr. Evy Skačanovej. 

            Radi by sme Vám predstavili našu školu, odpovedali Vám na Vaše otázky a presvedčili Vás, že naša škola je pre Vaše dieťa tá najlepšia. 😉

            Ostatné informácie nájdete v priloženej pozvánke.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

          • ŠKOLSKÝ PODPORNÝ TÍM

          • špeciálny pedagóg, sociálny pedagóg, asistenti.... neoceniteľná pomoc v základnej škole

            V našej základnej škole máme 17 členov inkluzívneho tímu, z toho jeden špeciálny pedagóg (vedúca podporného tímu), jeden sociálny pedagóg (máme voľné miesto ešte pre jedného sociálneho alebo špeciálneho pedagóga, hláste sa, prosím!!!) a 14 pedagogických asistentov učiteľa).

            Ich úlohou je podieľať sa na inkluzívnom (prijímajúcom) prostredí v škole. Akceptujeme vzdelávacie požiadavky všetkých detí a žiakov bez výnimky.

            Naša škola je otvorená pre vzdelávanie VŠETKÝCH, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, žiakov so zdravotným znevýhodnením, zdravotným postihnutím, žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, žiakov rôznych národností, či žiakov s nadaním a to v rozsahu a kvalite zodpovedajúcej individuálnym potrebám žiaka a možnostiam školy.

            Pri práci využívame inkluzívny prístup, aby každý žiak bol vnímaný ako jedinečný a necítil sa segregovaný alebo vylúčený. Chceme tak zabezpečiť rovný prístup k vzdelávaniu pre všetkých žiakov, primeraný rozvoj ich schopností, dosiahnutie primeraného stupňa vzdelania a ich primeraného začlenenia do spoločnosti.

            Školský podporný tím je tvorený odborníkmi v oblasti špeciálnej pedagogiky, sociálnej pedagogiky a psychológie. Úzko spolupracuje s pedagógmi, s odborníkmi v poradenských zariadeniach, s inštitúciami sociálno-právnej ochrany detí a vzdelávacími zariadeniami, vďaka čomu sa našim žiakom dostáva podpora a starostlivosť podľa ich individuálnych potrieb.

            Sme radi, že ich v škole máme, zabezpečujeme tak deťom so špeciálnymi potrebami veľmi významnú pomoc. U nás v škole je vďake nim každý žiak ÚSPEŠNÝ!!!!

          • ZRUŠENIE RÚŠOK V TRIEDE A INDIVIDUÁLNA IZOLÁCIA

          • Nové opatrenia platné od 28.2.2022, Covid 19.

            Milí rodičia detí a žiakov našej školy!

            V súvislosti so zlepšujúcou sa situáciou ohľadom pandémie COVID-19 Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky schválil postupné uvoľňovanie opatrení,

            uvoľňovanie sa dotklo aj škôl, zmeny sú platné od pondelka, 28.2.2022,

            zavádza sa individuálna karanténa,

            povinnosť nosiť rúška sa týka len spoločných priestorov v školách,

            všetky opatrenia sú uvedené v aktualizovanom ŠKOLSKOM SEMAFORE

            https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

             

            Aké sú najpodstatnejšie zmeny?

            Rúška budeme nosiť len v spoločných priestoroch, v triedach na vyučovaní už nie.

            V prípade, že sa v triede vyskytne pozitívne dieťa alebo žiak, ide do domácej izolácie len on. Ostatní ostávajú v škole, sú pre nich nariadené prísnejšie opatrenia - RÚŠKA aj v triede, zvýšená dezinfekcia, vetranie.

            V prípade, že sa vyskytne pozitívny pedagóg, ide do domácej izolácie LEN pedagóg. Opäť sa v triedach kde pôsobil zavádzajú prísnejšie opatrenia - rúška, zvýšená dezinfekcia, vetranie....

            V týchto dňoch Vám v základnej škole pani učiteľky triedne vydajú ďalšie samotesty. Vydávajú sa Vám skôr, prosíme Vás, odložte si z nich na poprázdninové testovanie.

            Očakávame v škole rýchlejšie šírenie vírusu, žiaci budú mať rúška len mimo priestorov triedy, v prípade, že zistíte u svojho dieťaťa akékoľvek príznaky respiračného ochorenia, nechajte dieťa doma a kontaktujte detského lekára. V prípade pozitívneho samotestu postupujte tak ako doteraz - hláste hneď pani učiteľke triednej, aby sme neodkladne prijali opatrenia pre ostatných.

            Ďakujeme za porozumenie!

            Ostaňme zdraví!!!

             

          • VALENTÍN

          • Dnes bola naša škola plná lásky! Vyznania, krásne slová a drobné darčeky nám spríjemňovali každú chvíľku. Naši akční deviataci z 9.A totiž zorganizovali akciu pod názvom VALENTÍNSKA POŠTA. V priebehu minulého týždňa si žiaci I. a II. stupňa vyrábali VALENTÍNKY, ktoré vhadzovali do 2 krásne vyzdobených valentínskych schránok. V piatok deviataci spolu so sociálnymi pedagogičkami valentínky triedili, aby sa dnes- 14. februára dostali do rúk svojich majiteľov. Milí deviataci, ďakujeme za krásne podujatie!

          • JANUÁR V ŠKD

          • Január, ten mesiac chladných dní,
            počuť praskot stromov v mrazoch zahalených.
            Všetko zimným spánkom tíško spí,
            vietor stráži tajomstvo lúk zasnežených.

            S deťmi sme si po vianočných prázdninách v školskom klube užili snehovú nádielku a postavili sme si snehové kráľovstvá, v ktorých nesmeli chýbať snehuliaci. Snehuliakov, pani Zimu a zasnežené krajinky si deti vyskúšali nakresliť pomocou tušu. Okrem práce s tušom si deti osvojili aj iné  techniky  práce s papierom, napr. tangram, origami. S deťmi sme pátrali aj po stopách zvierat, ktoré zanechávajú v snehu a pozorovali sme kŕmenie vtáčikov, ktorým sme s deťmi vytvorili vtáčie búdky. Keďže k zimnému ročnému obdobiu patrí aj horúci nápoj, tak sme si ich niekoľko vyrobili v podobe horúceho čaju, pri ktorom sme sa s deťmi porozprávali o význame bylín a ich využití.

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • 2. februára sme zorganizovali školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Školskému kolu predchádzali triedne kolá, ktoré sa uskutočnili v januári. 28 súťažiaci v dvoch kategóriách predstavili svoje umelecké texty pred 3- člennou porotou. Víťazi jednotlivých kategórií nás budú reprezentovať v okresnom kole- v 2. kategórii Eliáš Jagerčík (5.C) a Ninka Nagyová (5.C), v 3. kategórii Eliška Majerníková (8.B) a Emmka Bošková (8.D). Všetkým súťažiacim a ďalším umiestneným ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu svojich tried a príjemný umelecký zážitok. Rade rodičov ďakujeme za sladkú odmenu pre všetkých zúčastnených.

            Víťazom blahoželáme a atmosféru nášho krásneho popoludnia sprostredkujeme aspoň prostredníctvom fotografií.

          • Šaliansky Maťko

          • Po ročnej prestávke sa nám 24.1. podarilo zorganizovať v obmedzenom režime školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky  Maťko. 2. kategória prebehla prezenčne, 3. kategória, žiaľ, online. Napriek sťaženým podmienkam konštatujeme, že nám v škole rastú talenty a záujem o umelecké súťaže stále rastie. Rade rodičov ďakujeme za sladkú odmenu pre našich malých umelcov. V okresnom kole nás budú reprezentovať Tamarka Pirošíková, Nelka Giertlová a Laura Jarganová. Dievčatám držíme palce!

          • AKTUÁLNA SITUÁCIA V ŠKOLE

          • dištančné vzdelávanie, samotestovanie

            Milí rodičia žiakov základnej školy!

            Situácia so šírením vírusu sa na základnej škole zhoršuje. V základnej škole sú na dištančnom vzdelávaní z dôvodu kontaktu s pozitívnym už 4 triedy : 2.C, 1.B, 7.B, 8.A a obmedzená je výchovno-vzdelávacia činnosť v 5.C a 8.D z dôvodu karantény hokejistov pre kontakt s pozitívnym.

            Všetci, ktorí ste požiadali, dostávate samotesty pre svoje deti. Zajtra nám budú doručené ďalšie samotesty - pre 554 žiakov, postupne Vám ich budeme doručovať. Prosíme Vás, aby ste nám cez edupage oznamovali ich použitie. V prípade, že nebudeme od Vás mať informáciu o ich použití, strácate nárok na ďalšie testy.

            Doporučujeme Vám testovať deti 2x týždenne, prípadne aj v prípade príznakov respiračného ochorenia a použitie testu oznámiť cez edupage.

            V prípade pozitívneho výsledku samotestovania Ag samotestom žiaka počas školského roka je postup nasledovný:

            1. Žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy.
            2. Rodič telefonicky kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup.
            3. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným         hygienicko-epidemiologickým opatreniam.
            4. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma – nemôže ísť do školy.

            Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na Ag test, ktorý sa vykonáva v mobilnom odberovom mieste u oprávneného subjektu alebo na PCR test prostredníctvom webovej stránky korona.gov.sk.

            Ďakujeme Vám za spoluprácu a držíme si palce, aby sme ostali zdraví!

          • DECEMBER V ŠKD

          • Posledný mesiac v roku sa v ŠKD niesol v duchu Vianoc. V jednotlivých oddeleniach zavládla vianočná atmosféra, ktorú sprevádzala veľká radosť z blížiacich sa Vianoc a sv. Mikuláša, ktorý deti obdaril sladkými maškrtami. Deti sa na príchod sv. Mikuláša poriadne pripravili a svoje predstavy o vzhľade sv. Mikuláša, čerta a anjelov preniesli do nádherných kresieb a výtvorov. Deti pre svojich blízkych vyrobili roztomilé darčeky v podobe snehuliackých rukavíc s milými odkazmi, sobie snežítka, vianočné stromčeky, gule, ozdobné svietniky a mnoho ďalších vianočných  aj zimných ozdôb. Deti nezabudli napísať aj svoje listy Ježiškovi, ktorému prezradili svoje najtajnejšie prania a prosby. Popri našej vianočnej dielničke umocňovali čaro Vianoc aj vianočné koledy, ktoré sme s deťmi v ŠKD nielen počúvali, ale zopár z nich sme si aj spoločne zaspievali. Deťom na tvárach vyčaroval úsmev aj sneh, ktorý pokryl areál našej školy, kde deti spoločným úsilím a vzájomnou pomocou postavili snehuliakov.

          • AKTUÁLNA SITUÁCIA V ŠKOLE

          • predvianočný čas....

            AKTUÁLNA SITUÁCIA V ŠKOLE

            Ku dnešnému dňu je v karanténe jedna trieda v MŠ na Nálepkovej ulici, v MŠ na Clementisovej ulici sú otvorené všetky triedy. V základnej škole sa prezenčne učia všetky triedy prvého stupňa a na dištančnom vzdelávaní sú všetky triedy 2.stupňa.

            V škôlke aj v škole máme postavené a vyzdobené vianočné stromčeky, namiesto zvonenia v škole znejú vianočné melódie, všetko dýcha očakávaním najkrajších sviatkov roka.

            V piatok 17.12. plánujeme triedne vianočné slávnosti - Deň s koledou a vianočnými želaniami. Prebehnú v materskej škole, v základnej škole na 1.stupni a triedne pani učiteľky sa pokúsia vytvoriť slávnostnejšiu a pokojnú atmosféru aj pri on-line pripojení svojim žiakom 2-stupniarskych tried.

            Rodičia môžu prispieť slávnostnejším oblečením detí a žiakov, prípadne drobným pohostením, koláčikmi, ovocím, či prekvapením pripraveným pre spolužiaka. Urobíme si posledný školský deň plný porozumenia a radosti z blížiacich sa sviatkov.

            Nech je aspoň u nás sviatočne a veselo!!!

          • NOVEMBER V ŠKD

          • Na bielom koni sa nesie,

            nuž ktože to asi je?

            Priniesol nám biele perie,

            každý z nás sa raduje.

            S príchodom novembra sa nám zmenilo aj počasie, ktoré prinieslo ochladenie a prvý sniežik. S deťmi sme sa preto rozprávali o tom, ako sa počas tohto mesiaca môžeme starať o svoje zdravie, čo nášmu telu prospieva a čo naopak nie a akým spôsobom môžeme posilniť svoju imunitu v nasledujúcich zimných mesiacoch. Mysleli sme však nielen na svoje zdravie, ale aj na zdravie našich vtáčikov, ktoré u nás zostávajú na zimu a vyrobili sme pre nich nádherné a praktické vtáčie búdky. Nezabudli sme ani na pranostiku o svätom Martinovi, ktorú sme si pripomenuli kresbami bielych koníkov. V závere mesiaca sme sa zapojili do výroby vianočných pozdravov a darčekov pre seniorov v DD a DSS Luna v Brezne, pre ktorých deti vyrobili farebné a ligotavé stromčeky, roztomilých anjelikov a mnoho ďalších vianočných darčekov, ktoré deti tvorili s radosťou a láskou. Láskou naplnili deti aj krabice od topánok, ktoré pani vychovávateľky pekne obalili a naplnili malými drobnosťami, ktoré deti priniesli do školského klubu. Pevne veríme, že vianočnými pozdravmi a darčekmi od detí vyčaríme úsmev nejednému seniorovi.  

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, 977 01 Brezno
      • 048 611 70 13 - riaditeľka školy 048 611 70 14 - sekretariát 048 611 21 68 - školská jedáleň email školskej jedálne: jedalen.zsraposa@gmail.com 0911 867 020 - mobilný kontakt na školskú jedáleň 048 285 80 25 - materská škola, pracovisko Ul. Nálepkova 50 048 611 45 82 - materská škola, pracovisko Ul. Clementisa 3
      • Pionierska 4 977 01 Brezno Slovakia
      • 45016089
      • 2022436383
      • SK1056000000002036683009
      • SK4656000000002036681003
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje