• ZÁPIS DO 1.ROČNÍKA

          • bude 3. apríl 2024 - slávnostný zápis v základnej škole

            Zápis detí do 1. ročníka ZŠ s MŠ Karola Rapoša v Brezne pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční

            3. apríla 2024 (streda) v čase od 13.00 do 18.00  v budove základnej školy

            Na zápis je potrebné priniesť: platné občianske preukazy oboch rodičov,  rodný list dieťaťa, 15 EUR na potrebné zošity do 1. ročníka.

            Zápis je určený pre deti narodené od 1. septembra 2017 do 31. augusta 2018

            Zápisu do 1. ročníka sa musia zúčastniť aj deti, ktoré v školskom roku 2023/2024 pokračovali v predprimárnom vzdelávaní v MŠ.

            Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu 2024 (vrátane) a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole aj vtedy, ak dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť a je uňho predpoklad, že bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

                                                                              

            Prihlášku možno podať:                                                                                                                             

            -v listinnej podobe na formulári „Prihláška na vzdelávanie v základnej škole osobne na slávnostnom zápise s podpismi oboch zákonných zástupcov,

            -elektronicky v pohodlí domova prostredníctvom  „elektronickej prihlášky“ na webovej stránke školy  www.zsp4.edupade.org. Prihlášku starostlivo vyplňte podľa rodného listu. Ak je  to možné, prihlášku vytlačte, oboma rodičmi podpíšte a prineste na slávnostný zápis.

            Podľa § 144a ods. 1 školského zákona účinného od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, vyžaduje na prihláške podpis obidvoch zákonných zástupcov dieťaťa.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

             • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (túto skutočnosť je možné preukázať neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (túto skutočnosť je možné preukázať potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný sa podpísať) alebo

            • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (túto skutočnosť je možné preukázať čestným vyhlásením zákonného zástupcu. Príloha č. 1: popis_priloha_c.1.pdf

            Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie. Príloha č. 2: popis_priloha_c.2.pdf

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami predkladá riaditeľovi základnej školy spolu s prihláškou aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

            V prípade, že Vám termín zápisu nevyhovuje alebo máte iné vážne dôvody, pre ktoré sa zápisu nemôžete zúčastniť, kontaktujte zástupkyňu riaditeľky školy pre 1.stupeň na tel. čísle: 0908 224 017.

             

            Riaditeľka základnej školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky do 15. júna 2024. 

             

          • UZATVORENIE ULÍC OKOLO ŠKOLY

          • 20.3. - 22,3, podľa informácie zo stánky mesta

            MILÍ RODICIA, ŽIACI, ZAMESTNANCI!!!

            Upozorňujeme na uzavretie ulíc okolo školy z dôvodu asfaltovania a sťažený pristup motorovými vozidlami k budove školy! Prístup LEN z Rázusovej ulice cez Šoltýsovej a Bottovu.

            Informácia z oficiálnej stránky mesta:

            "Asfaltovanie ulice Hronská a križovatiek ulíc Hronská – Sládkovičova, Hronská - Jilemnického.

            V dňoch 19. – 22.3.2024 sa budú realizovať asfaltérske práce na uliciach Sládkovičova a Hronská za priaznivých poveternostných podmienok.

            Dňa 19.3.2024 budú prebiehať prípravné práce pred asfaltovaním vozovky a chodníkov.

            V dňoch 20. – 22.3.2024 budú asfaltérske práce prebiehať nasledovne:

            1. DEŇ: Uzatvorenie križovatky Hronská – Sládkovičova. Ulica sa bude asfaltovať v jednom kroku v celej šírke vozovky okrem chodníka, ktorý bude priechodný pre peších v celej dĺžke ulice – prístup k rodinným domom a prevádzkam. Pred ZŠ Pionierska 4 sa vozidlá dostanú len z Rázusovej ulice cez ulice E. M. Šoltésová a Bottová.
            Asfaltérske práce budú realizované od križovatky ulíc Hronská a Sládkovičova (bod.1) smerom ku križovatke ulíc Hronská a Jilemnického (bod 2.).
            Príjazd do ZŠ Pionierska 4 bude umožnený cez križovatku ulíc Hronská - Sládkovičova do 08:00 hod. daného dňa. Križovatku ulíc Hronská a Sládkovičova (bod 1.) sprístupníme na prejazd motorových vozidiel do ZŠ Pionierska 4 najneskôr o 11:00 hod.
            Prejazd ulicou Hronskou nebude možný od 11:00 – do 15:00 hod. z dôvodu asfaltovania komunikácie križovatky ulíc Hronská a Jilemnického (bod.2) . Sprejazdnenie križovatky bude najneskôr o 15:30 hod. (bod.2) . Z tohto dôvodu prosíme obyvateľov rodinných domov a prevádzok, aby obmedzili jazdu ulicou Hronskou.

            2. DEŇ: Asfaltérske práce budú prebiehať na ulici Hronská - asfaltovanie chodníka, pri zabezpečení prejazdnosti v jednom jazdnom pruhu. Súčasne bude upravovaná výška poklopov a dažďových vpustí pred položením druhej vrstvy asfaltu.

            3. DEŇ: Asfaltovať sa bude druhá vrstva na ulici Hronská rovnakým postupom prác ako v deň prvý. Dodávky asfaltu nákladnými vozidlami budú prebiehať z bodu 3., a to tak, že nákladné autá budú cúvať do ulíc k bodom 2. a 1.

            Ďakujeme, za pochopenie, ústretovosť, trpezlivosť a spoluprácu."

             

          • Február v ŠKD

          • Mesiac Február prešiel rýchlo ako voda, ale my sme sa v ŠKD nenudili. Tvorili sme vtáčie búdky, potešili sme blízkych pozdravmi na Valentína, vytvorili sme si karnevalové masky a pripravili sme sa tak na zábavné popoludnie na karnevale. Okrem toho sme aj športovali a zasúťažili sme si na olympiáde. Spoločne sme si oddýchli cez jarné prázdniny a s radosťou sa pustíme do ďalšieho mesiaca. 

          • VENUJTE NÁM, PROSÍM, 2%. ĎAKUJEME!!!

          • VENUJTE NÁM, PROSÍM, 2% DANE. ĎAKUJEME!!!

            Milí rodičia, priatelia a kamaráti našej školy! 

            Veľmi si Vás všetkých vážime, ako pomáhate našej škole. Touto cestou si vás opäť dovoľujeme osloviť o pomoc a venovanie Vašich 2% z daní našej škole!

            Tlačivo na poukázanie 2% nájdete TU:  Tlacivo_2__RZ_K.Raposa_2023.pdf
            Prostriedky takto získané budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu, na voľno-časové aktivity detí a žiakov alebo na skvalitnenie prostredia v ktorom Vaše deti a žiaci trávia veľkú časť dňa.

            Ďakujeme!

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • žiakov 5. - 8. ročníka

            Riaditeľka školy PaedDr. Danka Katonová, na základe §150 ods. 5) zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení zákona

             

            poskytuje žiakom

            5., 6., 7. a 8. ročníka základnej školy

            riaditeľské voľno dňa 20. 3. 2024 (streda).

             

            Odôvodnenie

            Školské vyučovanie v základnej škole je prerušené z dôvodu zabezpečenia nerušeného priebehu celoplošného testovania žiakov 9. ročníka  – TESTOVANIE 9.

            Žiaci 5.-8. ročníka budú automaticky odhlásení z obeda.

             

          • TESTOVANIE 9

          • OZNAM  PRE RODIČOV, TESTOVANÝCH ŽIAKOV A ZAMESTNANCOV ŠKOLY

            TESTOVANIE 9
             

            Na základe § 155 zákona č. 245/2008 Z. z. sa v školskom roku 2023/2024 uskutoční externé testovanie žiakov deviateho ročníka základných škôl, ktorého sa môžu zúčastniť aj žiaci podľa § 97 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. 
            Riadny termín Testovania 9 v školskom roku 2023/2024 je 20. marca 2024 (streda). 

            Testovanie 9 sa uskutoční na všetkých školách s vyučovacím jazykom slovenským a ukrajinským z predmetov matematika slovenský jazyk a literatúra.

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 04. apríla 2024 (štvrtok a piatok).

            Organizáciu externého testovania žiakov upravuje zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhláška č. 223/2022 Z. z. o základnej škole v znení neskorších predpisov. Testovanie 9 zabezpečuje NIVaM.

            Bližšie informácie k testovaniu nájdete na stránke: https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

          • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • pre rodičov budúcich prváčikov

            RODIČOM PREDŠKOLÁKOV!

            Milí rodičia!

            Školský rok sa prehupol do jeho druhej polovice a o chvíľu nás čaká slávnostný zápis predškolákov do 1.ročníka základných škôl. Čas zápisu určilo MsZ v Brezne svojim Všeobecne záväzným nariadením

            pre tento kalendárny rok na 3. apríla.

            Prijať rozhodnutie, na ktorú školu zapísať svoje dieťa je veľká zodpovednosť. My Vám v tom chceme pomôcť. Pripravili sme pre Vás 5. marca 2024 Deň otvorených dverí v našej základnej škole, kde Vám budú poskytnuté odpovede na Vaše otázky ohľadom vzdelávania žiakov a mimoškolského života v našej škole. Na Deň otvorených dverí sa môžete prihlásiť telefonicky na telefónnych číslach: 048/611 70 14; 0908 224 017. Vstup do školy bude prebiehať každú celú hodinu.

            Máte právo vybrať pre vzdelávanie Vášho dieťaťa hodnotný školský vzdelávací program pod vedením kvalifikovaných učiteliek v prostredí, kde sa Vaše deti budú cítiť dobre a spokojne.

            Vyberte svojmu dieťaťu správnu prípravu v primárnom vzdelávaní, ktorá mu zabezpečí plnohodnotný život v treťom

            tisícročí.

          • Január v ŠKD

          • Vítame nový kalendárny rok a s ním prichádza aj zhodnotenie práce žiakov na polrok. My v ŠKD nezaháľame a vytvárali sme krásne výrobky netradičnými technikami na tému zima, absolvovali sme výlet do krásnej zasneženej prírody, kde sme chovali zvieratá, postavili sme si snehuliaka a iné stavby. Zavŕtali sme sa tiež do témy vesmír očami detí a pripravili sme darčeky pre budúcich prváčikov. Deti dostali hodnotenie a s radosťou sa tešíme na ďalší mesiac.

          • Noví kamaráti

          • Ako vymeniť esemesky a messenger za pero a papier? Nad tým sme sa, ako štvrtáci, spoločne s našou vychovávateľkou Luckou Štulajterovou v našom ŠKD zamýšľali. Napadla ju myšlienka : čo keby sme si našli kamarátov z iného mesta s ktorými by sme si začali písať a spoznávali by sme sa pomocou listov? Táto myšlienka sa nám všetkým veľmi zapáčila. Boli sme plní očakávania, či sa nám to podarí. Sme veľmi radi, že sa tento nápad zapáčil aj pani vychovávateľke Zuzane Imrisovej Malovej zo Žiaru nad Hronom a jej štvrtákom - motýlikom, ktorí súhlasili, že si budú s nami písať. Hneď sme sa pustili s radosťou do práce a vyrobili sme pre nich fotoplagát o nás a k nemu sme pripojili listy, v ktorých sme sa svojím novým kamarátom predstavili. Bolo to veľmi zábavné, ale aj napínavé. Všetko sme vložili do veľkej obálky a odoslali. Zažili sme nový pocit – čaro očakávania na našu odpoveď. Nevedeli sme sa dočkať a každý deň sme sa pýtali, či prišla odpoveď. Pri našom zdieľaní sme sa zhodli, že je lepšie a napínavejšie čakať, ako hneď dostať odpoveď. Neviete si predstaviť tú radosť, keď naša vychovávateľka Lucka prišla do triedy a držala obálku. Po jej otvorení sme našli mnoho listov a tak isto fotoplagát s našimi novými kamarátmi. Každý si vybral toho, ktorý sa mu zapáčil a naša dobrodružná cesta dopisovania práve začala a nie len to.. Inšpirovali sme aj naše ďalšie oddelenia ŠKD, ktoré sa tiež pomaly do tejto super myšlienky zapájajú. Často môžeme vo svojom okolí začuť, že dnešné deti sú iné. Majú v rukách mobily, nevedia čo sú listy, lebo ich komunikácia beží len cez krátke esemesky a messenger. Naša škola je iná - žije digitálnym detoxom aj vďaka našej pani riaditeľke a i naši menší školáci sa zapájajú tým, že sa učia nachádzať a objavovať čaro listovej komunikácie.

          • KARNEVAL !!!

          • Všetkým žiakom, malým, veľkým,

            na známosť sa dáva,

            že sa v našej škole chystá

            prečudesná sláva!

            Nech si na tú oslavu,

            krásavci a krásky,

            chystajú od dnes do piatku

            karnevalové masky!

             

          • Tvorili sme „Zimnú rozprávku“

          • naša dvojtýždňová tvorivá práca

            Známy profesor Mirón Zelina, psychológ, pedagóg, autor koncepcie humanisticko-tvorivej
            výchovy o tvorivosti napísal: „Tvorivosť je proces napĺňania zmyslu života, je základom, aby
            sme boli ľudskejší, má moc uzdravovať emocionálne zranenia, dieťaťu dáva priestor, aby
            rozprestrelo svoje mladé krídla a vyskúšalo svoju schopnosť uchopiť svet originálne a vštepiť
            mu nové hodnoty. Prosím, umožnite deťom tvoriť!“
            A my sme teda tvorili. Tentokrát „Zimnú rozprávku“, ktorá bola žánrovo i tematicky
            vymedzená organizátorom celoslovenskej súťaže, na ktorú najzaujímavejšie práce pošleme.
            Vyše 50 žiackych prác žiakov 2. stupňa našej základnej školy uzrelo svetlo sveta
            v originálnych spracovaniach tém o zvieratkách, imaginárnych fantastických príbehoch,
            strašidelných bojoch dobra so zlom i v realistických rozprávkach dnešného časopriestoru. My,
            pedagógovia sa veľmi tešíme z tvorivosti našich žiakov. A vy, rodičia, môžete byť na svoje
            tvorivé deti právom hrdí!

          • DIGITÁLNY DETOX - NEPOUŽÍVANIE MOBILNÝCH TELEFÓNOV V ŠKOLE

          • ZAVEDENIE TRIEDNYCH TREZOROV NA 2.STUPNI ZŠ

            Už niekoľko rokov platí v škole zákaz používania mobilných telefónov počas vyučovacích hodín aj prestávok. Napriek tomu žiaci 2.stupňa tento zákaz nedodržiavali a niektorými pedagógmi bol prehliadaný.

            Všetci žiaci boli vždy na začiatku školského roka upozornení, že po príchode do školy si majú telefón vypnúť a vložiť do svojej skrinky, ktorú si zamknú. V škole narastali problémy so sústredením žiakov, preťažovaním wifi siete, žiaci strácali mobilné telefóny, pozerali nevhodné stránky, mobil už bol použitý aj na kyberšikanu, žiaci fotili spolužiakov a pedagógov a zverejňovali na internete... Dokonca žiačke mobil zazvonil aj na Testovaní 9 a škola mala porušenie zákona a uložené opatrenia od štátnej školskej inšpekcie. Toto ignorovanie zo strany žiakov nás viedlo k tomu rozhodnutiu, že ak si žiak mobil do školy donesie, musí si ho pred vyučovaním uložiť vypnutý v triednom trezore. Výnimkou na používanie budú vyučovacie hodiny, keď pedagóg bude mať pripravenú edukačnú aktivitu, kde na zapojenie žiaka bude tento potrebovať mobil.

            Žiaci si NEMUSIA mobilné telefóny nosiť do školy. Ak si ich donesú, MUSIA rešpektovať pravidlá školy, ktoré sú zakotvené v školskom poriadku.

            Škola investovala nemalé prostriedky do moderných triednych trezorov, aby zabezpečila majetok žiaka, ktorý NEPATRÍ do školy a napriek tomu si ho žiak prinesie.

            Žiak si ráno uloží VYPNUTÝ mobil do svojho trezoru v triede. Triedny učiteľ po ukončení vyučovania mu mobil vydá. V prípade, že RODIČ bude MUSIEŤ kontaktovať žiaka, môže to urobiť prostredníctvom triednej učiteľky (učiteľa) alebo kancelárie školy.

            Tento krok nás chráni nielen pred neustále sa opakovanými stratami alebo krádežami mobilov, ale chráni aj zdravie žiakov a zvyšuje ich pozornosť na vyučovaní. Odborníci zistili, že aby sa sústredenie dieťaťa navrátilo po používaní mobilu, je potrebných 20 minút, čo je takmer polovica vyučovacej hodiny.

            Veríme, že rodičia tento krok školy ocenia.

            Rada rodičov už ponúkla škole zakúpenie hracích stolov na chodby a obohatenie oddychových kútikov o hracie prvky a knižné tituly, aby žiaci tento "voľný" čas vedeli využiť.

            Pozrite si foto, ako vyzerá triedny trezor, kde si žiaci môžu uložiť aj peniaze, kľúče alebo iné cennosti a ako si žiaci mobily odkladajú.

          • VIANOČNÉ TRHY

          • už v pondelok, 18.12. od 13.00 do 17.00hod.

            VIANOCE

            Chystáte sa na ne aj Vy?
            My sa príprave na tieto sviatky venujeme naplno. Zdobíme školu, tešíme sa z vianočného stromčeka, spievame koledy a vianočné piesne, nacvičujeme program na besiedky, máme aj vianočné zvonenie...
            Počas pokojných chvíľ, v ktorých sa naše srdce z toho všetkého napĺňa radosťou, píšeme listy Ježiškovi a sme k sebe akísi milší...
            A aby nám čas rýchlejšie uplynul, pripravujeme pre Vás všetkých, drahí žiaci, rodičia, starí rodičia, učitelia... VIANOČNÉ TRHY.

            Ste všetci srdečne vítaní! A čo tam bude??? Presvečte sa sami!

          • VOĽBY ZÁSTUPCOV RODIČOV DO RADY ŠKOLY

          • 4.12.2023 o 15.30 hod.

            Dňa 4.12.o 15.30 hod., v pondelok sa uskutočnia v jedálni základnej školy voľby do zástupcov rodičov do Rady školy. Ak nebude prítomná nadpolovičná väčšina rodičov, opakované voľby sa uskutočnia v ten istý deň o 16.00 hod.

            Rodičia základnej školy budú vyberať troch zástupcov rodičov do Rady školy, rodičia detí materskej školy budú vyberať jedného zástupcu do Rady školy.

            Všetky ostatné informácie o navrhovaných kandidátoch boli rodičom žiakov a detí zaslané cez edupage.

            Prosíme Vás o účasť a voľbu zástupcov za rodičov do Rady školy pre ďalšie funkčné obdobie na roky 2023-2027.

          • OZNAM MESTA

          • ASFALTOVANIE CIEST V OKOLÍ ŠKOLY SA RUŠÍ!!!

            ASFALTOVANIE CIEST V OKOLÍ ŠKOLY o ktorom sme Vás minulý týždeň informovali, SA RUŠÍ!!!

            Z dôvodu nepriaznivého počasia sa asfaltovanie prekladá na JAR!

          • !!! OZNAM MESTA: UZATVORENIE ULICE HRONSKÁ !!!

          • Vec: Oznam o asfaltovaní ulice Hronská

            Dňa 28.11.2023 (utorok) o 08.00 hod. začneme asfaltovať uzatvorením križovatky Hronská - Sládkovičova (bod 1). Ulica sa bude asfaltovať v jednom kroku v celej šírke cesty (mimo chodníka) pre zabezpečenie sklonu cesty na odvod dažďovej vody.

            Celý deň bude chodník priechodný pre peších v celej dĺžke ulice – prístup k RD a prevádzkam.
            Pred ZŠ s MŠ Karola Rapoša sa vozidlá dostanú len z Rázusovej ulice cez ulice Šoltésovej a Bottovu.

            Asfaltovať začneme z bodu 1 k bodu 2. Asfalt budú vozidlá privážať z bodu 3, pri bode 2 sa otočia a budú cúvať k bodu 1. Ulica Hronská bude prístupná cez body 2 a 3.

            Križovatku v bode 1 sprístupníme na prejazd do ZŠ s MŠ Karola Rapoša najneskôr o 11.00 hod. (štvrtá hodina končí 11.20 a rodičia si budú chodiť pre prvákov). Ku križovatke Hronská – Jilemnického by sme sa mali dostať okolo 11.00 hod. (bod 2). Vtedy nebude možný prejazd ulicou Hronská!

            Križovatka Hronská – Jilemnického bude sprejazdnená najneskôr o 14.00 hod. – čím sa umožní prejazd cez body 1 a 2.

            Zásobovanie asfaltom – vozidlá budú cúvať od bodu 3 po pod 2. Práce sa budú realizovať až do vyasfaltovania celej ulice.

            Dňa 29.11.2023 (streda) bude prebiehať asfaltovanie chodníka, pri zabezpečení prejazdnosti v jednom jazdnom pruhu. Súčasne bude upravovaná výška poklopov a dažďových vpustí pred položením druhej vrstvy asfaltu.

            Dňa 30.11.2023 (štvrtok) bude položená druhá vrstva asfaltu na celej ulici Hronská rovnakým postupom ako v prvý deň.

            Žiadame obyvateľov o trpezlivosť. Ak môžete, nejazdite v tieto dni cez ulicu Hronskú. O ďalšom postupe prác (prípadných zmenách) vás budeme informovať.

            Ing. Ivan Kamenský

          • Október v ŠKD

          • Október - mesiac úcty k starším. Tento mesiac bol pre deti v ŠKD bohatý na zážitky. Deti veľa vyrábali z prírodnín jesenné obrázky, z papiera šarkanov, ježkov a iné výrobky ktoré súvisia s jeseňou. Výzdobu nám dotvorili aj nádherné tekvice. Dary prírody mohli deti ochutnať pri výrobe ovocných šalátov alebo pri oslave dňa jablka. Záver mesiaca patril našim drahým starým rodičom, pre ktorých si deti nacvičili krásny program a pripravili im darčeky ako poďakovanie za starostlivosť a lásku. 

          • VAROVANIE

          • pred  skupinou na Whatsapp s názvom "Přidej co nejvíc lidí"​​​​​​

            Na základe informácie Národného bezpečnostného úradu SK - CERT si dovoľujeme upozorniť na nebezpečnú skupinu na Whatsapp na komunikačnej platforme s názvom "Přidej co nejvíc lidí".

            Nebezpečná skupina sa šíri medzi žiakmi základných škôl v Čechách a na Slovensku. Podľa spravodajských informácii z Českej republiky sprístupňuje deťom pornografický obsah, explicitné videá vrážd a samovrážd.

            AKO POSTUPOVAŤ?

            Skontrolujte svojim deťom mobilné telefóny. Preverte, v akých skupinách na sociálnych sieťach komunikujú.

            Ak zistíte, že sa nachádzajú v skupine s podozrivým alebo nelegálnym obsahom, odporúčame situáciu nahlásiť polícii. Preverte aj to, či dieťa v skupine už komunikovalo a aké informácie o sebe potencionálne prezradilo, po nahlásení na polícii a vykonaní potrebných úkonov, alebo po zistení, že nejde o nelegálny obsah, môžete skupinu opustiť a zablokovať poučte deti o type informácií ktoré nesmú na sociálnych sieťach zdieľať s ľuďmi, ktorých nepoznajú z fyzického sveta, napríklad:
            - meno
            - adresa
            - vek
            - trieda, ktorú navštevujú
            - akékoľvek fotografie, vrátane fotografií z dovoleniek
            - mená, telefónne čísla a kontaktné údaje ďalších kamarátov a známych.

            Nevytvárajte si v žiadnom prípade svojpomocne zálohy a dôkazy a ani ich neposielajte ďalším ľuďom. Akúkoľvek manipuláciu nechajte na políciu!!!

            Ochráňte telefóny s aplikáciami rodičovskej kontroly.

            Diskutujte s deťmi o kyberbepečnosti.

            V škole sa o tom so žiakmi rozprávame a snažíme sa ich naučiť kriticky rozmýšľať. Pomôžte nám v tom, prosím. Ochráňte svoje deti!

            Prikladáme výzvu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky:  2023-2840-37-C2930.pdf

          • BURZA ZIMNÝCH ŠPORTOVÝCH POTRIEB

          • 25.11.2023 od 8.00 hod.

            Rada rodičov pri ZŠ s MŠ K. Rapoša organizuje burzu zimných športových potrieb dňa 25.11. v sobotu od 8.00 hod. do 11.30 hod. v malej telocvični v budove základnej školy.

            Zber tovaru od záujemcov - predávajúcich, bude v piatok od 16.00 do 19.00 hod. v základnej škole.

            Príďte, predajte a nakúpte! Urobte radosť sebe aj druhým, dajte Vám nepotrebným veciam druhú šancu!
            Občerstvenie pripraví základná škola. :)

          • ZBER PAPIERA od 6.11.2023

          • Zbierajme papier - zachránime stromy!

            VIETE ŽE...

            - Jedna tona zberového papiera zachráni sedemnásť stromov?

            - Recyklácia 1 tony starého papiera ušetrí pri výrobe 500-600kWh elektrickej energie?

            KOĽKO STROMOV ZACHRÁNIME jesenným zberom papiera?

            Ak by každý žiak našej školy a dieťa materskej školy donieslo do zberu aspoň 5 kg papiera, zachránime 85 stromov. Ak donesie každý 10kg papiera, potom to bude......

            Tak čo? Je to výzva pre každú triedu. Výťažok zo zberu bude rozdelený do tried, prosíme preto, snažte sa a doneste čo najviac papiera do zberu.

            Papier noste k zadnému vchodu do školy, zviazaný v balíčku, označený menom a triedou. Páni školníci papier odvážia a uložia do kontajnera.

            Zber skončí, keď zaplníme kontajner. Bude vyhlásený deň vopred.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, 977 01 Brezno
      • 048 611 70 13 - riaditeľka školy 048 611 70 14 - sekretariát 048 611 21 68 - školská jedáleň email školskej jedálne: jedalen.zsraposa@gmail.com 0911 867 020 - mobilný kontakt na školskú jedáleň 048 285 80 25 - materská škola, pracovisko Ul. Nálepkova 50 048 611 45 82 - materská škola, pracovisko Ul. Clementisa 3
      • Pionierska 4 977 01 Brezno Slovakia
      • 45016089
      • 2022436383
      • SK1056000000002036683009
      • SK4656000000002036681003
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje