• V PONDELOK SA VŠETCI OBLEČIEME DO MODRÉHO

          • SVETOVÝ DEŇ POVEDOMIA O AUTIZME

            2. apríl bol vyhlásený za SVETOVÝ DEŇ POVEDOMIA O AUTIZME. Autizmus je trochu odlišný spôsob bytia a má mnoho podôb. Keďže tento rok 2.apríl pripadá na nedeľu, tak preto v pondelok 3.apríla ako symbol prijatia a podpory ľudí s autizmom si oblečme v tento deň niečo modré (tričko, mikina a podobne), aby sme zvýšili povedomie o autizme.

            Prejavuje sa najmä v oblasti sociálnych vzťahov, predstavivosti, hry a záujmov. Pre autistov často nie je jednoduché porozumieť okolitému svetu, pretože majú iný spôsob vnímania ako väčšina z nás. Práve preto potrebujú od okolia hlavne trpezlivý, pokojný a chápajúci prístup a hlavne potrebujú pomôcť k začleneniu do spoločnosti.

            V našej škole sa vzdeláva niekoľko žiakov s touto diagnózou, ktorí sa bez problémov začlenili medzi nás aj vďaka Vašej podpore a priateľskému prístupu k nim.

            Veľká vďaka vedeniu školy, podpornému tímu, pani učiteľkám, pedagogickým asistentom!

             

          • ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA

          • ​​​​​​Informácie k zápisu do prvého ročníka pre školský rok 2023/2024

            Rodič dieťaťa (zákonný zástupca) je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, ak dieťa k 31.8.2022 dosiahne fyzický vek 6 rokov a školskú zrelosť. Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt, prípadne v inej základnej škole, ktorú mu vyberie zákonný zástupca.

            • Do našej základnej školy môžete Vaše dieťa zapísať pomocou elektronickej prihlášky, ktorá bude od 1. apríla 2023 sprístupnená na vyplnenie na webovej stránke našej školy www.zsp4.edupage.org
            • Vyplnenú, vytlačenú elektronickú prihlášku a podpísanú oboma rodičmi môžete priniesť a odovzdať počas slávnostného zápisu, ktorý sa uskutoční 5. apríla 2023 v čase od 13.00 do 18.00 v budove našej Základnej školy s materskou školou Karola Rapoša na Pionierskej ulici č. 4. V prípade, že nemáte možnosť vyplniť prihlášku elektronicky alebo si ju vytlačiť, môžete ju vypísať priamo na zápise v škole.
            • Ak sa slávnostného zápisu z akýchkoľvek dôvodov nemôžete zúčastniť, vytlačenú a podpísanú prihlášku pošlite  kedykoľvek v čase od 1. apríla do  30. apríla poštou na adresu školy, alebo prineste osobne.
            • Prihláška musí byť podpísaná oboma rodičmi alebo jeden z rodičov splnomocní toho druhého na právne úkony súvisiace s prijatím dieťaťa do základnej školy prostredníctvom formulára, ktorý si môžete stiahnuť TU:  pisomne_vyhlasenie.pdf
            • Na zápis si prineste:
              rodný list dieťaťa,
              občiansky preukaz,
              10 EUR na predpisové zošity do 1. ročníka.
            • V prípade, že Vaše dieťa bude pokračovať v plnení predprimárneho  vzdelávania od septembra 2023 v materskej škole (odklad), je potrebné tiež podať prihlášku a túto dôležitú skutočnosť uviesť v  elektronickej prihláške do poznámky: "Dieťa bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole". 

            Ďakujeme za pochopenie!

            Tešíme sa, že môžeme Vás aj našich budúcich prvákov slávnostne privítať
            v priestoroch našej školy.

               So želaním pevného zdravia,

                                                                                                                                       vedenie ZŠ s MŠ Karola Rapoša

            V prípade akýchkoľvek otázok ohľadne zápisu alebo jeho administrácie neváhajte kontaktovať
            zástupkyňu školy pre 1. stupeň  Mgr. Evu Skačanovú elektronicky: eskacanova@gmail.com alebo na telefónnom čísle 0908 224 017.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • ŽIAKOV 5.- 8. ROČNÍKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY

            Dňa 22.3.2023 sa uskutoční Testovanie 9-2023.  Z dôvodu organizačného zabezpečenia Testovania T9 žiakov 9. ročníka, udeľuje riaditeľka školy žiakom 5. - 8. ročníka riaditeľské voľno v stredu 22. 3. 2023.

            Žiaci 1.stupňa budú mať vyučovanie podľa normálneho rozvrhu.

            Našim deviatakom držíme palce!

          • TESTOVANIE 9-2023

          • termín testovania: 22.marca 2023 - v stredu

            V stredu 22.marca prebehne na našej škole TESTOVANIE 9-2023. Harmonogram testovania je zverejnený v obrázku. 
            ​​​​​​​Podrobnejšie informácie o celoštátnom testovaní žiakov 9.ročníka sa dozviete tu: Zakladne_informacie_T9-2023.pdf

            Držíme palce našim deviatakom, aby prvú vážnu skúšku testovania vedomostí zvládli čo najlepšie!

          • Venujte 2% dane našej škole

          • Milí rodičia, starí rodičia a priatelia našej školy!

            Venujte, prosíme Vás, 2% dane Rodičovskému združeniu pri Základnej škole s materskou školou Karola Rapoša. Každoročne sú použité na aktivity žiakov, na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu, prípadne na modernizáciu zariadenia našej školy a škôlky. V prílohe nájdete VYHLÁSENIE o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby. 

            Ďakujeme Vám!!!

          • Február v ŠKD

          • Mesiac Február sa nesie v znamení lásky a zábavy, a tak sme sa aj my v ŠKD zabávali a vyznávali lásku svojim blízkym cez nádherné výrobky. Svoje Valentínske odkazy žiaci poslali cez Valentínsku poštu tomu, komu boli adresované. 

            Celá škola sa pripravovala na karneval a Fašiangy. Žiaci vyrábali škrabošky a masky od výmyslu sveta. Karneval sme si užili nielen doobeda v priestoroch telocvične ale i poobede v ŠKD, kde sme súťažili o sladké odmeny. 

            V súťažení sme pokračovali aj pred prázdninami a to športovou olympiádou, kde sa deti vybláznili do sýta.

          • REBRÍČEK ŠKôL INEKO

          • vyjadrenie k medializovaným výsledkom škôl v našom meste

            V posledných týždňoch aj v našom meste rezonuje odvolávanie sa jednej základnej školy na rebríček Ineko, podľa ktorého sme "najhoršou" školou v meste.

            Aká je skutočnosť?

            Stačí si pozrieť aké kritériá hodnotenia škôl použilo INEKO. Nech sa páči, tabuľka, ktorú ste nevideli. Jediný, kto je OPRÁVNENÝ, kto môže a vie objektívne porovnať kvalitu výchovno-vzdelávacieho procesu je Štátna školská inšpekcia.
            Škola sa nehodnotí podľa výsledkov TESTOVANIA 5 a 9 (tie sú porovnateľné v breznianskych školách a závisia od skladby žiakov), kvalita školy nespočíva vo výsledkoch celoštátnych atletických súťaží....
            Kvalitu školy odráža práca pedagógov, inovatívne metódy vyučovania, nepreťažovanie žiakov a rodičov domácimi úlohami, ale učenie v škole, kreativita pedagógov, kvalita riadenia školy, atmosféra v škole.
            Urobte si sami úsudok, ktorá škola v Brezne poskytuje žiakom kvalitný výchovno-vzdelávací proces. :)
            Nájdete si aj na stránkach Ineko, len netreba byť povrchný a treba "rozkliknúť".
            A zrazu je pravda niekde inde.....


            A nakoniec citát zo stránky INEKO:
            Dôležité upozornenie: Rebríčky komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Tieto výsledky nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom. Rebríčky tak môžu byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy, najmä by však mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl. Pre získanie presnejšieho obrazu by sa rodičia mali škôl pýtať na ďalšie uplatnenie absolventov, či už v prijímaní na vyšší stupeň vzdelávania alebo pri vstupe na trh práce.Dôležité sú aj informácie o účasti študentov na rôznych súťažiach, o technickom vybavení alebo o štruktúre predmetov.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, 977 01 Brezno
        • 048 611 70 13 - riaditeľka školy 048 611 70 14 - sekretariát 048 611 21 68 - školská jedáleň email školskej jedálne: jedalen.zsraposa@gmail.com 0911 867 020 - mobilný kontakt na školskú jedáleň 048 285 80 25 - materská škola, pracovisko Ul. Nálepkova 50 048 611 45 82 - materská škola, pracovisko Ul. Clementisa 3
        • Pionierska 4 977 01 Brezno Slovakia
        • 45016089
        • 2022436383
        • SK1056000000002036683009
        • SK4656000000002036681003
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje