• BURZA ZIMNÝCH ŠPORTOVÝCH POTRIEB

          • 3. december 2022 od 8.00 do 12.00 hod.

            BURZA ZIMNÝCH ŠPORTOVÝCH POTRIEB

            V tomto roku sa opäť naši obetaví rodičia rozhodli zorganizovať Burzu zimných športových potrieb a vrchného zimného oblečenia.

            Burza - PREDAJ - bude v malej telocvični školy v sobotu 3.12.2022 od 8.00 do 12.00 hod.

            Predaju bude predchádzať ZBER TOVARU (Zimné športové potreby - sánky, lyže, lyžiarky, lyžiarske palice, korčule, otepľovačky, kombinézy, vetrovky.... a všetko čo súvisí so zimou . Ale môžete doniesť aj bicykel a skateboard, pokúsime sa predať aj tie. )

            Zber bude prebiehať v piatok 2.12. od 16.00 hod. do 19.00 hodiny.

            Neváhajte, doneste veci, ale príďte si aj nakúpiť veci, ktoré Vaše deti ešte využijú.

          • Slovenský pohár v Masswrestlingu

          • Dňa 19.11.2022 sme sa so šiestimi silákmi z deviateho ročníka zúčastnili Slovenského pohára v Masswrestlingu, ktorý sa konal v mestskej športovej hale na Mazorníkove.

            Tento silový šport, ktorý sa dostáva do popularity sme sa rozhodli podporovať aj na našej škole. Preto sme sa rozhodli už druhý krát zúčastniť sa tohto športového podujatia.

            Našu školu reprezentovali šiesti deviataci. Vo veľmi silnej konkurencii sa umiestnil na peknom treťom mieste Andrej Harvan z 9.B triedy.

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za skvelé výkony a vzornú reprezentáciu školy. Pánovi učiteľovi Martinovi Högerovi ďakujeme za prípravu a sprevádzanie žiakov na sobotňajšej súťaži.

          • NAŠA ŠKOLA A NAŠA "POMOC" UKRAJINE

          • (príspevok pôvodne napísaný v ukrajinskom jazyku našou pani asistentkou p. Tetjanou, viď nižšie)

            „Vzdelanie je veľkým prínosom pre budúcnosť štátu“

            Od začiatku rozsiahlej invázie Ruskej federácie na územie Ukrajiny bolo bombardovaním poškodených veľké množstvo súkromných domov a vzdelávacích inštitúcií. V rámci bezpečnosti bolo mnoho rodín nútených opustiť Ukrajinu a hľadať útočisko v iných krajinách sveta.

            Slovensko je jednou z mnohých krajín, ktoré otvorili svoje brány Ukrajincom a podali pomocnú ruku ukrajinským rodinám. Na novej vlne života čelili Ukrajinci novým výzvam – iný jazyk, iná kultúra, nové pravidlá a zákony, adaptácia, integrácia do nového sveta.

            Základná škola s materskou školou Karola Rapoša v Brezne pod vedením riaditeľky školy PaedDr. Danky Katonovej a pedagogického zboru s radosťou prijala do svojej rodiny deti z Ukrajiny. Dostali príležitosti na učenie, rozvoj, rast, psychologickú rovnováhu a potenciálne zlepšenie. Pani riaditeľka školy je milý a citlivý človek, profesionál vo svojom odbore, ktorý sa napriek všetkým ťažkostiam rozhodol pomôcť ukrajinským rodinám. Ukrajinské deti privítali učitelia a žiaci v triednych kolektívoch.

            Na začiatku školského roka bola deťom z Ukrajiny poskytnutá finančná pomoc vo forme školských pomôcok. Na uľahčenie procesu adaptácie a integrácie žiakov bola zavedená pozícia asistenta učiteľa pre ukrajinské deti. Komunikatívna učiteľka z Ukrajiny pomáha žiakom počas vyučovania aj mimo školy. Počas septembra až novembra sa žiaci z Ukrajiny ukázali ako usilovní, zodpovední a priateľskí. Pre žiakov je ľahké naučiť sa slovenský jazyk, keďže je príbuzný s ukrajinčinou. Široký výber, ktoré škola poskytuje a organizácia skupinovej práce v triedach prispieva k tvorivým a športovým schopnostiam žiakov“. Týmito slovami ukončuje svoje rozprávanie pani asistentka učiteľa pochádzajúca z Ukrajiny (ktoré si môžete pozrieť nižšie).

            Na našej škole sa vzdeláva 7 žiakov z Ukrajiny, ktorí k nám prichádzali priebežne od minulého školského roka. Aj medzi našimi najmenšími, v oboch materských školách sa vzdelávajú detičk  ukrajinskej národnosti. Podporu a pomoc im poskytujú nielen pani učiteľky, vychovávateľky, ale v neposlednom rade aj školský podporný tím, ktorého súčasťou je aj pani asistentka Tetiana. Situácia, s ktorou sa museli vysporiadať mnohé ukrajinské deti a ich rodičia nie je vôbec ľahká. Staňme sa aj my pomyslenou barličkou na ich náročnej ceste za lepšou budúcnosťou.

            Освіта – це великий вклад у майбутнє держави

            Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України від бомбардувань постраждали велика кількість приватних будинків та закладів освіти. У рамках безпеки багато сімей були змушені покинути Україну та шукати прихисток у інших країнах світу.

            Словаччина – одна з багатьох країн, яка відкрила двері для українців, подала руку допомоги українським родинам.

            На новій хвилі життя, українців спіткали нові випробування – інша мова, інша культура, нові правила та закони, адаптація, інтеграція у новий світ.

            Základná škola s materskou školou Karola Rapoša в Брезно на чолі з директором школи Данкою Катоновою та педагогічним колективом школи радо прийняли до своєї родини дітей з України. Надали їм можливості для навчання, розвитку, зростання, психологічної рівноваги, посилення потенціалу. Керівник школи – добра та чуйна людина, професіонал своєї справи, яка вирішила допомогти українським родинам попри всі труднощі. У класних колективах українських дітей радо зустріли вчителі та учні. На початку навчального року дітям з України була надана матеріальна допомога у вигляді шкільного приладдя. Для полегшення процесу адаптації та інтеграції учнів була введена посада асистента вчителя для українських дітей. Комунікативна вчителька з України допомагає учням під час уроків та у позашкільний час.

            Упродовж вересня – листопада учні зарекомендували себе як старанні, відповідальні, дружелюбні. Легко дається учням і вивчення словацької мови, як спорідненої з українською. Широкий вибір та організація гурткової роботи сприяє творчим та спортивним навичкам учнів.

            Висловлюємо подяку за надану допомогу та маємо надію на подальшу співпрацю!

          • NAŠI HOKEJISTI

          • ŽIACI ŠPORTOVEJ TRIEDY SO ZAMERANÍM NA HOKEJ

            Hráči HK Brezno Knights prevalcovali súperov v prvej časti ligy mladších žiakov „A“  modrej skupiny stred.

                          9 zápasov, 8 výhier, 25 víťazných tretín, domáca neporaziteľnosť, najviac strelených a najmenej inkasovaných gólov s celkovým skóre 107:25. To je bilancia našich mladších žiakov po prvej časti ligy tejto vekovej kategórie. Jediné zaváhanie prišlo v Ružomberku po päťzápasovej víťaznej sérii, toto herné i výsledkové zaváhanie však Rytieri napravili hneď v ďalšom kole, keď na domácom ľade rozdrvili Panterov z Považskej Bystrice 17:3. 

                          Po úvodných výpadkoch disciplíny, pozornosti a nasadenia v tréningu i zápasoch si väčšina hráčov uvedomila, že ak budú na sebe tvrdo pracovať a vymenia osobný prospech za budovanie tímového ducha, môžu byť omnoho úspešnejší. Tu sú pohľady samotných hráčov na úvodnú časť sezóny: 

            Eliáš Jagerčík (brankár, žiak 6.ŠT): „V úvode sezóny atmosféra v tíme nebola najlepšia, prišli však víťazstvá a tie nám pomohli nielen na ľade ale aj v šatni. Začali sme sa viac rešpektovať a kamošiť. Bohužiaľ sme jeden zápas prehrali v Ružomberku, ale myslím, že im to natrieme v druhej časti ligy. Verím, že to pôjde iba hore vodou.“

            Tamara Rošková (univerzálny hráč, žiačka 6.ŠT): „Zo začiatku sme so spoluhráčmi v útoku príliš veľa riskovali a tiež sme mohli lepšie kombinovať. Potom nás tréner v útokoch pomenil a chvíľami to bolo lepšie. Teraz však nastupujem v obrane s Nikou, viem sa na ňu spoľahnúť a môžem aj útočiť. Hrá sa mi s ňou najlepšie.“

            Šimon Figľuš (kapitán, žiak 7.triedy): „Úvod sezóny nám celkom vyšiel až na niektoré časté chyby, ktoré by sme mohli odstrániť. Škoda zápasu v Ružomberku, ktorý sme mohli a mali vyhrať. Myslím, že keď sa vyvarujeme hlúpych chýb, budeme pokračovať vo víťazstvách. 

            Branislav Berčík (ofenzívny líder, žiak 6.triedy): „Úvodná časť sa mi páčila, mali sme slabších súperov a tak sme skoro všetko vyhrali. Teším sa na silnejších súperov, kde budeme musieť viac korčuľovať a prihrávať si. 

            Výsledky MŽ „A“ HK Brezno Knights:

            Draci Liptovský Mikuláš – HK Brezno 2:10 (0:2, 2:4, 0:4)

            HK Brezno – Barani Banská Bystrica Red 11:1 (6:0, 1:0, 4:1)

            HKM Rimavská Sobota - HK Brezno 3:17 (1:7, 2:9, 0:1)

            HK Brezno – HKM Zvolen mláďež Bieli 17:4 (7:0, 6:3, 4:1)

            HK Brezno – MHA Martin Rytieri 12:3 (4:1, 3:1, 5:1)

            MHK Ružomberok - HK Brezno 7:4 (3:1, 2:0, 2:3)

            HK Brezno – HK 95 Považská Bystrica 17:3 (5:2, 6:0, 6:1)

            HC 07 Detva - HK Brezno 2:12 (0:2, 0:4, 2:6)

            HK Brezno – HC Lučenec 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, 977 01 Brezno
        • 048 611 70 13 - riaditeľka školy 048 611 70 14 - sekretariát 048 611 21 68 - školská jedáleň email školskej jedálne: jedalen.zsraposa@gmail.com 0911 867 020 - mobilný kontakt na školskú jedáleň 048 285 80 25 - materská škola, pracovisko Ul. Nálepkova 50 048 611 45 82 - materská škola, pracovisko Ul. Clementisa 3
        • Pionierska 4 977 01 Brezno Slovakia
        • 45016089
        • 2022436383
        • SK1056000000002036683009
        • SK4656000000002036681003
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje