• DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • pre rodičov budúcich prváčikov

            Ak sa rozhodujete, kde zapísať svoje dieťa do 1.ročníka, príďte do našej školy na Deň otvorených dverí. Radi Vás uvidíme a odpovieme Vám na všetky Vaše otázky.

            Ak ste sa pre našu školu už rozhodli a máte čas, príďte sa pozrieť a utvrdiť sa v tom, že Vaše rozhodnutie bolo správne a vybrali ste svojmu dieťaťu tú najlepšiu školu.

            Pre bližšie informácie  kontaktujte  Mgr. Evu Skačanovú, zástupkyňu riaditeľky školy pre 1.stupeň ZŠ  na  telefónnom čísle  0908224017.

            Tešíme sa na Vás!!!

          • ŠIKANOVANIE V NAŠEJ ŠKOLE NEMÁ MIESTO, NETOLERUJEME žiadnu formu šikanovania, násilia a ubližovania!!!

          • V tomto školskom roku sme prešetrili niekoľko podozrení na šikanovanie. Každým podnetom sa zaoberá triedny učiteľ v spolupráci s podporným tímom a vedením školy.

            Šikanovanie sa potvrdilo v 2 prípadoch, kde boli žiaci (agresori) náležite potrestaní a už NIE SÚ UŽ ŽIAKMI našej školy.

            V škole máme kamerový systém na všetkých chodbách, posilnili sme dozory, doplnili sme kamery na chodbe pri TV šatniach, odkiaľ prichádzalo najviac podnetov.

            Žiaci dôverujú pedagógom a nemajú problém prísť požiadať o pomoc, alebo nahlásiť nevhodné správanie či ubližovanie. Pre anonymné podnety je zriadená schránka dôvery pri kabinete podporného tímu.

            Spolupracujeme aj s policajným zborom a okrem preventívnych prednášok máme skúsenosti aj s monitorovaním správania žiakov a osobnými pohovormi príslušníkov PZ so žiakmi.

            Veľakrát sa nepotvrdilo šikanovanie, ale len roztržky alebo hádky medzi spolužiakmi. Niekedy je náročné rozlíšiť či ide o šikanovanie alebo len "detské šarvátky". Vždy si preto voláme na pomoc odborníkov, aby sme situáciu správne vyhodnotili. Aj v prípadoch, ktoré vyhodnotíme len ako nezhody medzi deťmi, ďalej celú situáciu monitorujeme.

            Prešetrujeme naozaj každé aj podozrenie, nie len nahlásený podnet. Dokonca sme riešili aj prípad, ktorý sa stal mimo školy, po vyučovaní. Objasnili sme ho a došlo k náprave.

            Nie každý prejav nevhodného správania voči spolužiakovi alebo inej osobe možno klasifikovať ako šikanovanie.

            Podstatou šikanovania je najmä

            a) úmysel ublížiť druhému fyzicky alebo psychicky,
            b) agresia jedného žiaka alebo skupiny žiakov,
            c) prevaha agresora alebo skupiny agresorov nad obeťou.

            Prevencia šikanovania a kyberšikanovania na našej škole súčasťou procesu každodenného vyučovania, obsahového zamerania a didaktiky predmetova prierezových tém
            1. osobný a sociálny rozvoj,
            2. mediálna výchova,
            3. multikultúrna výchova,
            4. ochrana života a zdravia,
            5. výchova a vzdelávanie k ľudským právam,
            6. výchova k občianstvu,
            7. boj proti extrémizmu,
            8. výchova k manželstvu a rodičovstvu a
            b) súťaží, hier, prednášok alebo diskusií organizovaných školou aleboorganizovaných inými subjektami

            Ak máte VEDOMOSŤ alebo PODOZRENIE, že sa niekomu ubližuje, prosíme, aby to oznámil dospelej osobe ktorej dôveruje.

            Môže sa obrátiť aj na LINKU DETSKEJ ISTOTY: https://ipcko.sk/

            CHCEME, ABY SA DETI A ŽIACI CÍTILI V NAŠEJ ŠKOLE BEZPEČNE.

          • Január v ŠKD

          • V mesiaci január sme sa dočkali aj snehovej nádielky a tak sme si mohli užiť hry v snehu, postaviť si rôzne stavby zo snehu a vyšantiť sa len tak pri padajúcich vločkách. Vyskúšali sme netradičné techniky práce so zimnou tematikou - vytvorili sme mačku v okne. Naučili sme sa niečo o význame bylín a posedeli sme si pri výbornom bylinkovom čaji. 

            Boli sme kŕmiť nielen vtáčiky a kačky pri Hrone ale i zvieratá v obore nad Kauflandom. Videli sme srnky a daniele v krásnej prírode našich Nízkych Tatier.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, 977 01 Brezno
        • 048 611 70 13 - riaditeľka školy 048 611 70 14 - sekretariát 048 611 21 68 - školská jedáleň email školskej jedálne: jedalen.zsraposa@gmail.com 0911 867 020 - mobilný kontakt na školskú jedáleň 048 285 80 25 - materská škola, pracovisko Ul. Nálepkova 50 048 611 45 82 - materská škola, pracovisko Ul. Clementisa 3
        • Pionierska 4 977 01 Brezno Slovakia
        • 45016089
        • 2022436383
        • SK1056000000002036683009
        • SK4656000000002036681003
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje