• SLÁVNOSTNÝ ZÁPIS ŽIAKOV DO PRVÉHO ROČNÍKA

          • STREDA, 6.4. od 13.00 hod. do 18.00 hod.

            Vážení rodičia,

            dovoľte, aby sme vás informovali o podrobnostiach zápisu do prvého ročníka pre školský rok 2022/2023

            Rodič dieťaťa (zákonný zástupca) je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, ak dieťa k 31.8.2022 dosiahne fyzický vek 6 rokov a školskú zrelosť. Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt, prípadne v inej základnej škole, ktorú mu vyberie zákonný zástupca.

            • Do našej základnej školy môžete Vaše dieťa zapísať pomocou elektronickej prihlášky, ktorá bude od 1. apríla 2022 sprístupnená na vyplnenie na webovej stránke našej školy www.zsp4.edupage.org
            • Vyplnenú, vytlačenú elektronickú prihlášku a podpísanú oboma rodičmi môžete priniesť a odovzdať počas slávnostného zápisu, ktorý sa uskutoční 6. apríla 2022 v čase od 13.00 do 18.00 v budove Základnej školy s materskou školou Karola Rapoša na Pionierskej ulici č. 4. V prípade, že nemáte možnosť vyplniť prihlášku elektronicky alebo si ju vytlačiť, môžete ju vypísať priamo na zápise v škole.
            • Ak sa slávnostného zápisu z akýchkoľvek dôvodov nemôžete zúčastniť, prihlášku pošlite  kedykoľvek v čase od 1. apríla do  30. apríla poštou na adresu školy, alebo prineste osobne.
            • Prihláška musí byť podpísaná oboma rodičmi alebo jeden z rodičov splnomocní toho druhého na právne úkony súvisiace s prijatím dieťaťa do základnej školy prostredníctvom formulára, ktorý si môžete stiahnuť TU:  Pisomne-vyhlasenie.docx
            • Na zápis si prineste:
              rodný list dieťaťa, občiansky preukaz a 10 EUR na predpisové zošity do 1. ročníka.​​​​​​​

            Prosíme všetkých o dodržiavanie protipandemických opatrení.

            Ďakujeme za pochopenie!

            Tešíme sa, že môžeme Vás aj našich budúcich prvákov slávnostne privítať v priestoroch našej školy.

            So želaním pevného zdravia, vedenie ZŠ s MŠ Karola Rapoša

            V prípade akýchkoľvek otázok ohľadne zápisu alebo jeho administrácie, neváhajte kontaktovať
            zástupkyňu školy pre 1. stupeň  Mgr. Evu Skačanovú elektronicky: eskacanova@gmail.com 
            alebo na telefónnom čísle 0908224017

          • FEBRUÁR V ŠKD

          • Princezná, maco, kúzelník,

            to nevymyslí hádam nik.

            To len pán Február, ten šašo veľký

            a možno snáď i pani vychovávateľky.

            Kostýmov celá hromada,

            vyberaj rýchlo, kým sa dá!

            Celá hromada fašiangových kostýmov a masiek zaplnila aj priestory našej školy v jednotlivých oddeleniach školského klubu, kde sme si s deťmi užili kopec zábavy. Deti predviedli nádherné a veľkolepé masky, za ktoré boli odmenené diplomami a sladkými drobnosťami. Súčasťou karnevalu boli aj súťaže a tanečná zábava. Fašiangovej veselici predchádzala dôsledná príprava detí na karneval, v rámci ktorej si deti vyrábali rozmanité fašiangové doplnky, škrabošky a nesmeli chýbať ani naši šašovia, ktorými sme si dozdobili oddelenia v školskom klube. S deťmi sme okrem fašiangov oslávili aj sviatok zamilovaných a vyrobili sme milé valentínske pozdravy pre svojich blízkych a kamarátov.

          • Deň otvorených dverí

          • pre rodičov budúcich prváčikov

            Milí rodičia budúcich prváčikov!

            Dovoľte nám pozvať Vás na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ do našej školy.

            Bude sa kobnať 22. a 23.marca 2022. Z dôvodu protipandemických opatrení sa prosím objednajte vopred na telefónnom čísle 0908 224 017 u pani zástupkyni pre 1.stupeň Mgr. Evy Skačanovej. 

            Radi by sme Vám predstavili našu školu, odpovedali Vám na Vaše otázky a presvedčili Vás, že naša škola je pre Vaše dieťa tá najlepšia. 😉

            Ostatné informácie nájdete v priloženej pozvánke.

            Tešíme sa na stretnutie s Vami!

          • ŠKOLSKÝ PODPORNÝ TÍM

          • špeciálny pedagóg, sociálny pedagóg, asistenti.... neoceniteľná pomoc v základnej škole

            V našej základnej škole máme 17 členov inkluzívneho tímu, z toho jeden špeciálny pedagóg (vedúca podporného tímu), jeden sociálny pedagóg (máme voľné miesto ešte pre jedného sociálneho alebo špeciálneho pedagóga, hláste sa, prosím!!!) a 14 pedagogických asistentov učiteľa).

            Ich úlohou je podieľať sa na inkluzívnom (prijímajúcom) prostredí v škole. Akceptujeme vzdelávacie požiadavky všetkých detí a žiakov bez výnimky.

            Naša škola je otvorená pre vzdelávanie VŠETKÝCH, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, žiakov so zdravotným znevýhodnením, zdravotným postihnutím, žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, žiakov rôznych národností, či žiakov s nadaním a to v rozsahu a kvalite zodpovedajúcej individuálnym potrebám žiaka a možnostiam školy.

            Pri práci využívame inkluzívny prístup, aby každý žiak bol vnímaný ako jedinečný a necítil sa segregovaný alebo vylúčený. Chceme tak zabezpečiť rovný prístup k vzdelávaniu pre všetkých žiakov, primeraný rozvoj ich schopností, dosiahnutie primeraného stupňa vzdelania a ich primeraného začlenenia do spoločnosti.

            Školský podporný tím je tvorený odborníkmi v oblasti špeciálnej pedagogiky, sociálnej pedagogiky a psychológie. Úzko spolupracuje s pedagógmi, s odborníkmi v poradenských zariadeniach, s inštitúciami sociálno-právnej ochrany detí a vzdelávacími zariadeniami, vďaka čomu sa našim žiakom dostáva podpora a starostlivosť podľa ich individuálnych potrieb.

            Sme radi, že ich v škole máme, zabezpečujeme tak deťom so špeciálnymi potrebami veľmi významnú pomoc. U nás v škole je vďake nim každý žiak ÚSPEŠNÝ!!!!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Karola Rapoša, Pionierska 4, 977 01 Brezno
        • 048 611 70 13 - riaditeľka školy 048 611 70 14 - sekretariát 048 611 21 68 - školská jedáleň email školskej jedálne: jedalen.zsraposa@gmail.com 0911 867 020 - mobilný kontakt na školskú jedáleň 048 285 80 25 - materská škola, pracovisko Ul. Nálepkova 50 048 611 45 82 - materská škola, pracovisko Ul. Clementisa 3
        • Pionierska 4 977 01 Brezno Slovakia
        • 45016089
        • 2022436383
        • SK1056000000002036683009
        • SK4656000000002036681003
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje